SC Veenwouden sluit seizoen af tegen BCV Burgum

Donderdag 23-05-2019
FEANWÂLDEN - Het seizoen loopt voor SC Veenwouden naar het eind. Het seizoen wordt zaterdag afgesloten met een mooie derby tegen buur BCV uit Burgum. Het beloofd een bijzondere middag te worden, waarbij SC Veenwouden afscheid neemt van een aantal spelers en waar BCV voor de laatste maal in competitieverband actief zal zijn. Alle reden om na afloop van de wedstrijd een gezellig feest te organiseren met draaiend rad van de Freonen fan S.C.V. en een spetterend optreden van Gaatze Bosma.

Trainersduo Van Zwol en Van Zwol heeft de doelstelling voor dit seizoen bereikt. Ook volgend seizoen zal SC Veenwouden uitkomen in de tweede klasse I. Het was nog lang niet even stabiel, maar het team heeft zeker stappen in de goede richting gezet. Een opgaande lijn die we volgend jaar een vervolg willen geven. Er komen dan zeker nieuwe derby’s bij. Wat te denken van de terugkeer van Be Quick Dokkum en ook VV Zwaagwesteinde. Wellicht komt VV Kollum of VV Rijperkerk er ook nog bij. Het belooft een meer dan leuke competitie te worden.

Succes in de nacompetitie
Datzelfde geldt ook voor de tegenstander van zaterdagmiddag. BCV is in de tweede helft van de competitie haar leiderspositie kwijtgeraakt aan De Leeuwarder Zwaluwen, die vorige week terecht kampioen zijn geworden. De Burgumers zijn nu uitgenodigd om via de nacompetitie alsnog promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Uiteraard wensen we onze buur veel succes om volgend jaar als FC Burgum in de eerste klasse te mogen uitkomen. Daar hoort deze vereniging zeker thuis. En het zou een mooi cadeau zijn voor het vertrekkende trainersduo Jasper en Meint Bouma. Aan de andere kant vinden we het als SC Veenwouden natuurlijk ook niet erg wanneer FC Burgum volgend jaar nog een jaartje in de tweede klasse speelt.

Om een zo goede uitgangspositie te verkrijgen heeft BCV nog een punt nodig. In dat geval kunnen de Burgumers de nacompetitie met een thuiswedstrijd aanvangen. Er staat dus zeker nog wat op het spel. SC Veenwouden is wat dat betreft gewaarschuwd voor de vrije trappen van topscorer Yorn Sikkenk. Afgelopen weekend wist hij weer een hattrick op het scorebord te zetten. Daarnaast heeft SC Veenwouden voor het thuispubliek ook wat recht te zetten na de sof tegen CVVO. Wat is mooier om dat tegen buur BCV te laten zien.

Afscheid
Vanmiddag neemt SC Veenwouden ook afscheid van een aantal spelers. Jelke Jaap de Roos en Wigle Westerlaan stoppen na 19 en respectievelijk 18 jaar als vaste selectiespelers van SC Veenwouden 1. Ook keeper Coenraad van der Mark en Andries Hoekstra stoppen na 12 en 10 jaar bij SC Veenwouden 1 vanwege (te) drukke werkzaamheden. Daarnaast heeft Gooitzen de Vries aangegeven dat zijn prioriteit volgend seizoen op ander vlak zal liggen. We willen hen allemaal bedanken voor de inzet, vriendschap en het voetbalplezier bij onze mooie vereniging. In de derde helft is er volop gelegenheid de spelers te bedanken. We maken er een gezellige en sfeervolle middag van.

Kampioenen
Zaterdagmiddag zullen de jeugdspelers van onze kampioenteams JO-8, JO-9 en JO-10 de beide teams vergezellen en samen met hen het veld betreden. Een mooi moment om hun met een warm applaus te verwelkomen.

De wedstrijdsponsoren deze middag zijn Frisia Bergum, AutoSchat Burgum en de Freonen fan S.C.V.

 

 

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie