SC Veenwouden wil goede start competitie tegen SV Marum · Foto('s): 

SC Veenwouden wil goede start competitie tegen SV Marum

donderdag 17 januari 2019

Zaterdag 19 januari begint de tweede competitiehelft van het seizoen 2018-2019. SC Veenwouden ontvangt het Groninger SV Marum. Het is de vraag hoe beide teams de winterstop hebben doorstaan en verder kunnen gaan waar ze waren gebleven. SV Marum draait mee in de top van het klassement. SC Veenwouden begon moeizaam, maar wist zich de laatste wedstrijden sterk te verbeteren. Om 14.30 uur wordt er onder leiding van scheidsrechter N. Schulte uit Nieuw-Schoonebeek afgetrapt.

SC Veenwouden kende een sterk einde van de eerste seizoenshelft. Er werd thuis met 3-1 gewonnen van Tonego en uit in Hurdegaryp werd een klinkende 0-6 overwinning behaald. Daarmee werd wat afstand genomen van de spreekwoordelijke kelder. Tijdens de winterstop werd door een deel van de selectie in de zaal gespeeld. Het hoogtepunt was uiteraard de spannende finale tegen Broekster Boys in de Dantumadeel Cup. De finale van dit mooie evenement werd verdiend met 5-4 gewonnen.

Wedstrijdfit
Trainer Anton van Zwol heeft zijn team sinds 2 weken weer volop in de voorbereiding op de tweede competitiehelft. Op een enkeling na is de selectie wedstrijdfit en dat is goed nieuws voor de technische staf. Hendrik Jan Procee is gelukkig terug na lang blessureleed, Robbert Lodewijks is weer terug van een masterstudie in Taiwan en Sybrand de Graaf heeft nu de overstap gemaakt naar de A-selectie. Het is trouwens sowieso goed te zien dat een grote groep jonge spelers het afgelopen jaar aansluiting heeft gevonden bij de A-selectie. Daarmee ontstaat een mooi fundament voor de toekomst.

Afgelopen zaterdag werd er geoefend tegen VV Zwaagwesteinde (1-4) en dinsdagavond tegen VV ONT (0-6). Beide oefenwedstrijden werden overtuigend gewonnen. Een duidelijke trendbreuk met eerdere oefenwedstrijden. Uiteraard is SV Marum, de tegenstander van zaterdag van geheel andere orde, maar het lijkt er op dat SC Veenwouden goed uit de winterstop is gekomen.

In de top
Trainer Jan Mulder doet het goed met SV Marum en heeft net als zijn collega bij SC Veenwouden bijgetekend. In de laatste competitiewedstrijd stond tegen BCV de koppositie op het spel. Deze wedstrijd verliep voor de Groningers teleurstellend. Er werd met 1-4 verloren en in de slotminuut liep Noel Kailola onnodig een rode kaart op. Desondanks mag SV Marum tevreden terugkijken. Het is een jonge en technisch vaardige spelersgroep. Dit seizoen is Tom Boezerooy na een kort uitstapje naar Harkemase Boys weer teruggekomen. Ook Benjamin St. Juste (Pelikaan S.) en Jasper Siepelinga (Niekerk) zijn dit jaar aan de selectie toegevoegd. De topscores zijn Ralph Oosterhof (9) en Marc Oldewarris (8).

Wat voorgaande betreft lijken de Groningers op papier de bovenliggende partij. Desondanks krijgt SV Marum nog een redelijk aantal tegengoals. Met topscorer Wytze Veenstra (10) in de geledingen zal SC Veenwouden proberen hem in stelling te brengen om zo de punten in Feanwâlden te houden. In hoeverre SC Veenwouden daarin slaagt weten we zaterdag, ijs en wederdienende.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact