SC Veenwouden winnaar van Dantumadeel Cup 2018

Zondag 30-12-2018
DAMWâLD - Afgelopen zaterdag stond de 23ste editie van het roemruchte zaalvoetbaltoernooi van Dantumadiel op het programma. SC Veenwouden wist in de finale van de Dantumadeel Cup te stunten tegen het favoriete Broekster Boys. Daarmee werd de vierde titel in dit toernooi door SC Veenwouden bijgeschreven. Eerder won SC Veenwouden de Dantumadeel Cup in 2003, 2011 en 2013. Ook deze keer was sporthal de Boppeslach met zeker 1000 toeschouwers weer afgeladen vol. Een ‘boppeslach’ voor het organiserend commissie van dit evenement.

SC Veenwouden was deze editie ingedeeld in een poule met VV Dokkum, VV De Walden en Broekster Boys. De andere poule bestond uit VCR, VIOD Driezum, VC Trynwalden en VV Zwaagwesteinde. Het trainersduo Geert Sijtsma en Anton van Zwol had voor deze editie weer een team samengesteld, dat in de zaal goed uit de voeten kan. Deze editie bestond het team uit Coenraad van der Mark, Klaas van der Veen, Andries Hoekstra, Nivard Vrieling, Leo Bosma, Sybrand de Graaf en Stefan Jan Sijtsma.

Toch kwam SC Veenwouden moeizaam uit de startblokken. In de eerste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen van VV Dokkum. De tweede wedstrijd tegen VV De Walden verliep met een 4-0 score gemakkelijker voor SC Veenwouden. Daarmee was de kruisfinale bereikt door SC Veenwouden. Datzelfde gold ook voor Broekster Boys. Hierdoor ging de laatste poulewedstrijd tussen SC Veenwouden en Broekster Boys nog slechts om de onderlinge plaatsing. Broekster Boys die de andere poulewedstrijden al ruim had gewonnen wist ook tegen SC Veenwouden met 1-3 te winnen. In de kruisfinale moest SC Veenwouden aantreden tegen het altijd lastige VIOD Driesum. Het is misschien niet meer het team van een aantal jaren geleden, maar win er maar van. Al snel werd duidelijk dat VIOD er zin in had en kwam snel op een 0-1 voorsprong. SC Veenwouden had moeite om door de stugge verdediging van VIOD te komen en keeper Coenraad van der Mark moest een aantal malen redding brengen. Pas tegen het eind van de wedstrijd wist Andries Hoekstra verwoestend uit te halen en de gelijkmaker aan te tekenen. Pas in de laatste minuut bracht Stefan Jan Sijtsma de verlossende 2-1 voor SC Veenwouden op het scorebord.

In de finale moest SC Veenwouden aantreden tegen het meer dan favoriete Broekster Boys. Een herhaling van de finale van afgelopen jaar. Zelfs de trouwe supporters van SC Veenwouden waren het er over eens. Om deze editie te winnen van Broekster Boys zou een stunt nodig zijn. En het werd een stunt, in één van de spannendste finales van de afgelopen jaren van de Dantumadeel Cup. Binnen de kortste keren wist Stefan Jan Sijtsma SC Veenwouden op een 2-0 voorsprong te zetten. Broekster Boys was totaal verrast van de vechtlust en strijd die SC Veenwouden vastberaden op de voetbalmat legde. Op dat moment had het ook 3-0 of zelfs nog 4-0 kunnen staan, maar dat gebeurde niet. Broekster Boys schoot de aansluitingstreffer binnen, maar in de slotminuut van de eerste helft scoorde Sybrand de Graaf de 3-1 voor SC Veenwouden. Op die manier ging SC Veenwouden met 2 goals voorsprong de tweede helft in.

Zoals menigeen verwachte, ging Broekster Boys alle zeilen bij zetten om de achterstand ongedaan te maken. Dat lukte ook nog. Na de 3-2, kwam SC Veenwouden na een overtreding van Sybrand de Graaf tijdelijk met een man minder te spelen. Een buitenkansje voor Broekster Boys dat snel werd benut. Zou het dan toch nog fout gaan voor SC Veenwouden? De mouwen werden opgestroopt door de mannen van SC Veenwouden en men liet zich niet van de wijs brengen. Vijf minuten voor tijd was het wederom Stefan Jan Sijtsma die zijn hattrick maakte en 2 minuten later was het aanvoerder Klaas van de Veen die de 5-3 binnen schoot. Toch werd het opnieuw spannend. Broekster Boys maakte de aansluitingstreffer en ging met een extra veldspeler nog voor een ultieme poging om er een verlenging uit te slepen. Maar dat liet SC Veenwouden niet meer toe. Het eindsignaal klonk en de toernooioverwinning was verdiend binnen voor SC Veenwouden. Het publiek, de organisatie van de Dantumadeel Cup en uiteraard SC Veenwouden waren de winnaars van deze geweldige zaalvoetbaldag in Damwald.

terug naar overzicht
SC Veenwouden winnaar van Dantumadeel Cup 2018SC Veenwouden winnaar van Dantumadeel Cup 2018Verslag en (veel) meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de Vries


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie