SC Veenwouden wint na rust verdiend van SC Stiens · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden wint na rust verdiend van SC Stiens

zondag 31 maart 2019

SC Veenwouden deed goede zaken op de ranglijst door met 0-3 te winnen van Stiens waardoor het verder afstand nam van de onderste drie plekken en zich nestelde op de achtste plek van de ranglijst. Goed voetbal was op het zeer hobbelige veld niet mogelijk en in de matige wedstrijd gebeurde er in de eerste helft bijna niets wat het vermelden waard is.

De thuisclub werd tweemaal gevaarlijk. In de 20e minuut was Almer Hietkamp SCV’s laatste man Klaas van der Veen te snel af maar de kans ging verloren omdat hij de bal te ver voor zich uit speelde waardoor doelman Coenraad van der Mark redding kon brengen. Vijf minuten later leek Jordy Weykamp te gaan scoren toen zijn schot via de rug van Roland Procee leek binnen te vallen maar doelman van der Mark wist de bal over te tikken. De gasten werden een paar maal gevaarlijk via Sybrand de Graaf die tweemaal over schoot en net voor rust kreeg Yvar Vrieling een schietkans maar ook hij schoot over. Na rust begon SCV sterk. Yvar Vrieling verzuimde in de 52e minuut een voorzet van Sybrand de Graag af te ronden en een minuutje later schoot de Graaf over na een voorzet van Rinse Procee.

In de 54e minuut kwam SCV aan de leiding toen Stefan Jan Sijtsma door de defensie soleerde en de bal voorbij de keeper speelde waarna Sybrand de Graag de bal in het lege doel kon schuiven: 0-1. In de 63e minuut was er een prima schot van de Graaf die werd over getikt door Stiens-doelman Willem Rauwerda. Stiens deed in de 65e minuut wat terug via Stefan de Vries die uit een corner van Huub Kleinsma hard op doel schoot maar doelman van der Mark redde stompend. Een vrije trap van Jordy Weykamp werd eveneens gestopt door doelman van der Mark. In de 67e minuut kreeg SCV een penalty toen Nivard Vrieling ten val werd gebracht. Stefan Jan Sijtsma benutte de penalty: 0-2. In de 71e minuut werd het duel definitief beslist toen Gooitzen de Vries goed voorzette en Ygram Vrieling fraai afrondde: 0-3.

Stiens viel daarna wel aan maar de overtuiging ontbrak. Het kreeg nog wel een aantal mogelijkheden maar Jorrit Bergsma en Huub Kleinsma kopten beide over en doelman van der Mark bracht redding op een fraai schot van Jorrit Bergsma. SCV verscheen nog twee keer vrij voor de keeper maar zowel Nivard Vrieling als Hessel Ellens wist deze grote kansen niet te verzilveren. Een grotere zege zou ook geflatteerd zijn geweest maar de zege verdiend was de zege wel. Zaterdag ontvangt SC Veenwouden buurman Hardegarijp dat revanche zal willen nemen voor de 0-6 thuisnederlaag.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00