SC Veenwouden wint overtuigend van SC Leovardia · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden wint overtuigend van SC Leovardia

zondag 10 juni 2018

SC Veenwouden is erin geslaagd de finale van de nacompetitie te bereiken door SC Leovardia overtuigend opzij te zetten. Routinier Albertjan van Zwol had een belangrijk aandeel in de zege door de beide eerste treffers te scoren. Zaterdag aanstaande volgt thuis de finale tegen VV Kollum dat ONT wist uit te schakelen.

De wedstrijd
Een goed spelend SCV ging fel van start en binnen de minuut had het al tweemaal op doel geschoten via Rinse Procee en Stefan Jan Sijtsma. Het eerst schot van Leovardia kwam na 7 minuten van Amin Ait Bihiou Ahmed die zijn poging via het been van Wigle Westerlaan naast zag gaan. Na 26 minuten nam SCV de leiding na een zeer fraaie aanval toen Liekele Paulusma met de borst een voorzet van Rinse Procee terug legde op Albertjan van Zwol die onhoudbaar raak schoot: 1-0. Leovardia doelman Mohite Tibben voorkwam na een half uur de 2-0 toen hij Stefan Jan Sijtsma van dicht bij van scoren af hield na een goede voorzet van Ygram Vrieling. Na 35 minuten werd het 2-0 toen Rinse Procee vanaf de achterlijn de bal goed terug legde op Albertjan van Zwol die opnieuw doeltreffend uithaalde. De Leovardia spitsen werden goed in bedwang gehouden door de SCV defensie. Doelman Coenraad van der Mark moest alleen in actie komen na een schot van Imro Schouwenaar.

Na rust mocht Leovardia aanvallen van SCV maar het wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Amin Ait Bihiou Ahmed deed twee doelpogingen die beide naast gingen. SCV verzuimde het duel op slot te gooien door een aantal goede kansen te missen. Na 60 minuten bood Wigle Westerlaan Stefan Jan Sijtsma een vrije schietkans toen hij na een voorzet van Liekele Paulusma de bal met het hoofd panklaar legde. Doelman Tibben wist met een geweldige reactie het schot te pareren. Een kwartier voor afloop teisterde Rinse Procee uit een vrije trap de paal. In de slotfase werd Leovardia nog tweemaal gevaarlijk. Doelman van der Mark redde uitstekend op een goed schot van Ashley Birkenholz en de verder onzichtbare Vic Rozendaal schoot uit een vrije trap over. Het slotakkoord was voor Rinse Procee die in blessuretijd met een fraaie lob doelman Tibben het nakijken gaf. Een dik verdiende overwinning voor SCV dat met veel vertrouwen naar de finale gaat tegen VV Kollum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00