FNP Noardeast-Fryslân: schoolzwemmen in trek bij basisscholen

Maandag 05-11-2018
DOKKUM - Het Tolhuisbad in Dokkum, wat wordt beheerd door Optisport, heeft afgelopen week een bezoek gekregen van FNP Noardeast-Fryslân. Volgens de FNP heeft het zwembad een  belangrijke regiofunctie voor de zwemsport.

Optisport biedt in het Tolhuisbad de klanten van verschillende doelgroepen lessen aan, van recreatief zwemmen tot aquajoggen en babyzwemmen. Een aantal jaren geleden zijn ze opnieuw begonnen met schoolzwemmen. Alleen leerlingen met een zwemdiploma kunnen hieraan deelnemen. De leerlingen behalen tijdens het schoolzwemmen geen nieuw diploma, maar onderhouden het reeds in eigen tijd behaalde zwemdiploma. “Dit is wichtich”, neffens lokaasjemanager Andreas Veltman, “Bêrn moate oant harren 8e libbensjier de swimkwaliteiten regelmjittich ûnderhâlde oars ferleare se it”.

In totaal doen er nu 9 scholen mee. FNP Noardeast-Fryslân vindt dit een zeer goede ontwikkeling, echter pleiten zij ervoor dat elk kind op de basisschool een diploma A heeft. Op dit moment blijft er nog steeds een groep kinderen achter op school die niet kunnen deelnemen aan het schoolzwemmen omdat zij geen diploma A hebben. “Wy wenje yn in wetterrike gemeente, dus in swimdiploma is gewoan needsaaklik” aldus Jaap Postema fan FNP Noardeast-Fryslân.

Op de foto: Jaap Postema, Fedde Breeuwsma, Hanneke Jouta fan FNP en Andreas Veltman fan Optisport.

terug naar overzicht
FNP Noardeast-Fryslân: schoolzwemmen in trek bij basisscholen
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie