Sees Bergman nieuwe trainer Libertas · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Sees Bergman nieuwe trainer Libertas

zondag 21 juni 2020

DRIEZUM – Met het aantrekken van Sees Bergman (47) heeft het bestuur van Libertas gekozen voor een ervaren zaalvoetbaltrainer, die zijn sporen als ‘opleider’ verdiende bij de KNVB als districtscoach (zaal).  Een logische keuze dus gelet de gemiddelde leeftijd van de speelsters van Libertas VR1 (nog geen 20).

Sees Bergman voetbalde in de jeugd van GAVC, dat toen op het hoogste landelijke niveau acteerde. Een ernstige knieblessure gooide roet in het eten en was de uiteindelijke opmaat voor een trainingscarrière in de zaal. Maar hij begon als veldtrainer bij FC. Groningen waar deze bevlogen trainer/coach talentvolle voetballers onder zijn hoede kreeg. Echter zijn voorkeur ging uiteindelijk uit naar de zaal. Futsal Winsum, Real Camaradas, Drs. Vijfje en zv. Reuz zijn bekende namen in het zaalvoetbalwereldje in Groningen en Drenthe waar hij als trainer actief is geweest. Vooral de acht seizoenen bij de studenten van Drs. Vijfje springen eruit. Vorig jaar maakte hij de overstap naar het vrouwenvoetbal door te kiezen voor Nieuw Roden VR1. Dit team heeft zich een maand geleden teruggetrokken uit de eredivisie.

En nu dus Libertas waar de verwachting is dat hij de dames zowel voetbaltactisch als -technisch naar een hoger niveau kan brengen. Een zeker niet te onderschatten onderdeel van zaalvoetbal op eredivisie niveau is de mentale weerbaarheid. De reputatie van Sees Bergman – duidelijk, recht door zee maar eerlijk –  zal zeker van pas komen. Sees Bergman is in het bezit van hoogste zaalvoetbaldiploma in Nederland: UEFA Futsal B. Zijn doelstelling is om bij de eerste zes te komen. Gelukkig geen gebrek aan ambities. Op het kunstgras van VV De Wâlden had Sees Bergman zaterdagmorgen zijn vuurdoop. Dit was tevens de eerste training als voorbereiding op hopelijk een prachtig seizoen.

Sees Bergman nieuwe trainer Libertas · Foto('s): Meint de Vries
Sees Bergman nieuwe trainer Libertas · Foto('s): Meint de Vries
Sees Bergman nieuwe trainer Libertas · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?