Shovel door brand verwoest

Donderdag 16-05-2019
SIBRANDAHUS - Op een landweggetje ter hoogte van het kruispunt Trekwei met de Klaarkamsterwei is donderdagmorgen een shovel compleet door brand verwoest.

De boer was rond half zeven met zijn shovel aan het rijden toen het voertuig plotseling vlam vatte. Al snel wist de boer de shovel snel te parkeren, maar binnen enkele minuten stond het landbouwvoertuig al compleet in de brand. De rookwolken waren door de brand in verre omtrek te zien. De vrijwillige brandweer van Dokkum werd gealarmeerd en was snel op de locatie aanwezig om het vuur te bestrijden.

De brandweer zette met een tweetal hogedrukstralen de eerste aanval op het vuur in. Tijdens de bestrijding van de brand ontploften de beide achterbanden van de shovel, wat voor een grote knal zorgde. Omdat door het rubber van de banden het vuur niet direct gedoofd kon worden, heeft men ook met lage drukstralen erbij de brand verder afgeblust.

De politie heeft tijdens de brand de weg afgesloten en verkeer en het papierwerk geregeld. Het voertuig is compleet uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd.

terug naar overzicht
Shovel door brand verwoestShovel door brand verwoest
© Foto's: Ate Atema


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie