Simmermerk Moddergat, de smûkste merk fan it jier

Vrijdag 12-07-2019
Waar:
Moddergat
Wanneer:
Zaterdag 20-07-2019
Op zaterdag 20 juli organiseert museum ’t Fiskershúske in Moddergat een knusse en gezellige markt op het terrein van het museum en in de sfeervolle tuinen van de buren; ‘De smûkste merk fan it jier’.

Al enkele jaren organiseert het museum deze zomermarkt. Dit jaar met 46 stands waarbij de nadruk ligt op lokale producten en lokale initiatieven. Er is veel handwerk te vinden, ambachtslieden zijn aan het werk en de mooiste curiosa en antiek is er te vinden.

Op ‘het dorpsplein’ is eten en drinken te vinden bij gezellige zitjes. Er zijn stands met gebakken en gerookte vis, koeken en taarten, wijn, worsten en lekkere hapjes. In de tuinen zijn stands met handwerk, kunst, keramiek en sieraden. Ook zijn er een aantal stands met brocante en curiosa, waarbij we de standhouders hebben gevraagd het assortiment aan te passen aan sfeer van het vissersdorp.

In de tuin is de wolwinkelstraat. Een pleintje ingericht met stands waar verkocht wordt én getoond wordt, middels demonstraties, wat je allemaal met wol en schapenvachten kunt doen.

Tussen de stands door zijn er verschillende demonstraties op het gebied van ambachten en handwerk.

De markt is een mooie manier om alle activiteiten van het museum tentoon te stellen. De visserstruien van Moddergat hebben een kraam, waar het verhaal van de visserstrui van de Waddenzeekust verteld wordt. Ook zijn de schippers en opstappers van Fiskersaak de WL19 aanwezig met gebakken en gerookte vis. In het museum is de expositie over ‘de zoektocht naar de verloren vloot van Moddergat’ te bezoeken. En het museum is vanzelfsprekend ook open.

Op 13.30 en 15.30 uur wordt een modeshow gelopen met truien en mutsen uit het visserstruien project van het museum. De modellen worden mooi aangekleed en voorzien van accessoires van de standhouders die op de markt staan.

De markt is van 11:00 tot 18:00 en is gratis te bezoeken. Voor het museumbezoek moet wel entree betaald worden. Bezoekers kunnen parkeren op een weiland naast het museum. Alle informatie is ook te vinden op www.museummoddergat.nl. en op Facebook; Simmermerk Moddergat.

terug naar overzicht
Simmermerk Moddergat, de smukste merk fan it jier
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie