Simpele overwinning Readtsjes op Oldeboorn

Dinsdag 17-04-2018
DE WESTEREEN - VV Zwaagwesteinde (zo) heeft zondagmiddag een gemakkelijke overwinning behaald op Oldeboorn. Na zowel een snel doelpunt in de 1e als in de 2e helft wisten de Readtsjes, zonder groots te spelen, onbezorgd met 2-0 te winnen. Door dit resultaat is Zwaagwesteinde geklommen naar de 6e plaats in de 4e klasse A.

Zwaagwesteinde kwam tegen het tegen degradatie vechtende Oldeboorn goed uit de startblokken. Na slechts enkele minuten spelen kon Fouad Sedki alleen doorgaan op het Oldeboornster doel en speelde vervolgens doelman Dennis Faber bekwaam uit en kon daarna simpel binnen tikken in het lege doel 1-0. Na deze opsteker ging Zwaagwesteinde direct op jacht naar de 2-0 en het grote overwicht resulteerde wel in diverse kansen maar keeper Dennis Faber toonde zijn kwaliteiten en wist verder onheil te voorkomen. In het 2e deel van de 1e helft werd het spel van de thuisclub steeds slordiger en hoewel Zwaagwesteinde wel veel sterker bleef, kwamen er geen grote kansen meer. Ook het onmachtige Oldeboorn kon niet gevaarlijk worden zodat er niet meer gescoord werd.

De 2e helft leek wel een kopie van de 1e, ook nu wist de thuisclub weer snel het doel te vinden. In de 50e minuut kreeg de equipe van trainer Cor Elzinga één van de vele corners te nemen, de bal bleef hangen en kwam voor de voeten van Menno van der Meulen die vanaf 10 meter verwoestend uithaalde en de 2-0 wist te scoren waardoor de wedstrijd vroegtijdig was beslist. Ook in het vervolg van de 2e helft bleef de thuisclub oppermachtig maar speelde veel te ongeconcentreerd om de score verder uit te breiden. Dikwijls was de laatste pass niet goed of ging men voor eigen succes. Oldeboorn, dat donderdagavond nog een belangrijke wedstrijd tegen Blue Boys had weten te winnen, was in de slotfase zelfs nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar Bindert van Beets leverde prima keeperswerk door in de 78e minuut het eerste schot op zijn doel, onder de lat weg te tikken. Na ruim 90 spelen beëindigde, de onopvallend dus goed leidende, scheidsrechter S. Visser deze kaarten loze sportieve wedstrijd.

Met nog 8 wedstrijden te gaan lijkt Zwaagwesteinde wel vrij zeker van klassenbehoud. Bij blijvende goede prestaties kan men wellicht nog wel een plaatsje stijgen op de ranglijst en is er misschien nog iets mogelijk in de derde periode. Men moet dan wel in de komende uitwedstrijden tegen ONB en De Wâlden goede resultaten behalen.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie