Slagzettenfestival in twaalfde ronde Zomerdamtoernooi Beneluxvet

Woensdag 17-07-2019
MILDAM - De twaalfde ronde van het toernooi werd afgewikkeld in de Hof van Schoterland te Mildam. Na de oproep van voorzitter Henk Hosper om vooral de slagzetten bij de wedstrijdleider in te leveren bleken de spelers goed te hebben geluisterd.

Allereerst was het Joop de Graaf die veteraan Klaas Mondria voor het 2e bakje koffie naar huis stuurde met een 1 om 3. Ook verderop in de zaal werd er naar hartenlust gecombineerd.

Piet Wiersma, de online dammer, wist Wim Riddersma te verschalken. Binnenkort zullen de combi’s worden gepresenteerd in de gebruikelijke poll. Alle dammers in Friesland kunnen dan aangeven welke ze de mooiste vinden.

In de kopgroep viel er geen enkele beslissing. Ook Jakob Pronk die speciaal zijn vakantie had onderbroken wist tegen de lijstaanvoerder Douwe Edelenbos niet tot winst te komen.

Alle 4 partijen aan de TOPTAFEL eindigden in remise waardoor in de totaal ranglijst weinig veranderde. Voor de nieuwkomers Reinout Sloot en Henk Hosper een verdienstelijk resultaat.

In de B groep daarentegen was er wel sprake van stuivertje wisselen. Martin Boersbroek wist niet goed om te gaan met het aanvallende spel van Karel de Bruin en zag Karel naderen in de ranglijst. Het verschil van 0.015 punt gaat in de komende ronden bepalen wie aan het eind er het beste voor staat.

Luitzen van der Heide blijft het hier goed doen en de remise tegen koploper Harm Terpstra is verdiend.

Siep Altena werd door Gerrit Terpstra teruggeplaatst waardoor Gerrit’s broer Harm weer in de nek kan kijken. Siep moet de volgende wedstrijden nog extra gas geven om bij te blijven.

Geert Rozenberg wist op miraculeuze wijze zijn tegenstander Johan Tuenter uit Westerlee, naar een nederlaag te brengen waardoor een directe concurrent zo goed als uitgeschakeld is.

Op bord 14 waren in het achtergedeelte van de zaal Eelke Steringa en Hans Hoks bezig met hun wedstrijd, zoals op de foto is te zien. Deze keer trok Hans aan het langste eind.

Sjouke Zijlstra mocht ook weer eens een overwinning bijschrijven en blijft daardoor in de race voor de prijzen in de C groep.

De niet spelende Willem Lep schoof door naar de 2e plek.

De broederstrijd tussen Jan Hiemstra en Sape Hiemstra werd in een thuiswedstrijd te Harkema in remise omgezet. Op 22 juli is de voorlaatste ronde in Surhuisterveen.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie