Sleuteloverdracht aan Elkenien Grien in de Prins-fabriek

Dinsdag 22-01-2019
DOKKUM - Op maandag 21 januari jl. vond de contractondertekening en sleuteloverdracht plaats aan stichting Elkenien Grien bij de Prins-fabriek in Dokkum. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Iepen Mienskipsfûns.

Namens de stichting tekende secretaris Lieke Zuidema het contract voor een ruimte in de fabriek. Hier opent Elkenien Grien binnenkort haar energiecafé. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Het wordt een informatie- en adviescentrum op het gebied van duurzaamheid. U kunt hier terecht voor gratis tips, informatie en adviezen, onder andere door de energie-ambassadeurs.

Het doel van de stichting is om te fungeren als verbinder, ondersteuner en aanjager om Noardeast-Fryslân te helpen CO₂-neutraal te krijgen in 2030. Dit gebeurt samen met inwoners, (duurzame) lokale bedrijven, het onderwijs, de overheid en woningcorporaties et cetera. ‘De tiid hâldt gjin skoft’, en Elkenien Grien wil gang maken met de energietransitie! Ook werkt men samen met Buurkracht. Zo brengen we mensen in een straat, wijk, buurt of dorp bij elkaar om samen aan de slag te gaan met duurzame energiebesparing. Kleine acties kunnen al een groot bereik hebben, en samen bereiken we meer.

Dank aan RTV NOF-fotograaf Herman Huiberts. Hij was erbij om een paar foto’s te maken van dit heuglijke gebeuren.

Voor meer info kijkt u op www.elkeniengrien.nl
Hebt u een vraag? Neem gerust contact op, Elkenien Grien denkt met u mee!

terug naar overzicht
Elkenien Grien werkt samen met de Prins-fabriekSecretaris Lieke Zuidema tekent het contractSleuteloverdracht en contractondertekeningDe Prins-fabriek in Dokkum
© Foto's: Herman Huiberts


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie