S!N blijft mordicus tegen gaswinning Ternaard · Foto('s): S!N
  S!N

S!N blijft mordicus tegen gaswinning Ternaard

dinsdag 10 december 2019

Maandag werd in Ternaard de uitkomst van het Omgevingsproces bekendgemaakt. De NAM wil de regio met 6 miljoen euro per jaar compenseren, als de gaswinning daadwerkelijk doorgaat. Naar verwachting zal er tien jaar geboord gaan worden, en zal dit bedrag dus kunnen oplopen tot maximaal 60 miljoen euro. De feitelijke beslissing over het doorgaan van de gaswinning is nog niet genomen.

S!N is altijd mordicus tegen de gaswinning geweest en zal dat ook altijd blijven. De uitkomst van het omgevingsproces, in de vorm van een compensatie van zes miljoen euro per jaar, heeft niets aan dit standpunt veranderd. Ongeacht de hoogte van de compensatie, of een mooi geformuleerd ‘ontzorgingstraject’, blijft de partij faliekant tegen het boren onder de kwetsbare natuur van Werelderfgoed de Waddenzee.

S!N heeft ook gehoord dat de definitieve beslissing over de gaswinning nog niet is genomen. Men blijft dus onverminderd strijden tegen dit voornemen. De partij houdt het college dan ook aan de motie waarin de raad zich uitspreekt tegen gaswinning, en die in februari bijna raadsbreed is aangenomen. Ook maandag bevestigde burgemeester Hayo Apotheker dat ‘de gemeente altijd tegen de gaswinning zal blijven’, ongeacht de uitkomsten van dit Omgevingsproces. S!N zal de burgemeester en het college blijven aanmoedigen om dit actief uit te dragen en hiernaar te blijven handelen. Raadslid Johan Lammering bood daarom tijdens de informatiebijeenkomst een ingelijste versie van de motie nogmaals aan Programmamanager Ruud Cino van het Ministerie aan.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?