Sneek en Dokkum genieten van Friestalige klassieke muziek

Dinsdag 06-11-2018
DOKKUM - Met werken die nog nooit in deze orkestratie met een strijkorkest, hobo’s, fluit, trompetten en hoorn, wisten het Toonkunstkoor Dokkum e.o. en de Sneker Cantorij de toehoorders een zeer aangename en ontroerend concert te bieden.

Afgelopen zaterdagavond werd het eerste dubbelconcert in Sneek uitgevoerd en zondag kwamen ongeveer 200 bezoekers op de uitvoering in de Grote Kerk in Dokkum af. Het werd een uniek dubbelconcert met een volledig Friestalig programma. Een prestatie waar dirigent Jan Stulp en beide koren terecht trots op mogen zijn. Met de bewerkingen en vernieuwde teksten en orkestraties die speciaal hiervoor zijn gemaakt, is de koorwereld weer een aantal werken rijker, geschikt voor uitvoeringen in de toekomst.

Bijzonder vereerd waren de koren met de aanwezigheid van mevrouw Folkertsma, de vrouw van wijlen Paulus Folkertsma, componist van uitgevoerde Kantate “Wer binn’de fjilden grien”. De uitvoering kenmerkte zich door warme klanken, verfrissende afwisselingen. Het publiek genoot zichtbaar, waarbij de ook het gebruik van de Friese taal er aan bijdroeg dat het dicht bij de mensen kwam.

terug naar overzicht

© Foto's: Henk Aartsma


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie