Speciaal educatief project voor scholen

03/09/2012
Vrijdagmorgen was de C.B.S. de basisschool Alpha uit Ryptsjerk  met 54 leerlingen uit groep 5 en 6 te gast bij de Sûkerei  en het kader educatief project voor scholen waarin de kinderen spelenderwijs leren over vroeger.

Er werd gestart met een filmpje over hun voorvaderen. In de film maken ze kennis met de broers Gosse is visser,Sybren en haan zij zijn de bewoners van de wâldhúskes. Met groepjes gingen de kinderen naar de wâldhúskes om van binnen bekijken en ontdekken,  dat veel voorwerpen er anno 1920 heel anders uitzagen dan tegenwoordig. Vervolgens gingen de kinderen zich ouderwets  verkleden en trekken ze klompen aan waarin ze spelletjes van vroeger spelen. Er werd ook gezaaid met ouderwetse tuingereedschap.

Deze leerzame excursieproject waarbij natuur en cultuur-historie centraal staan. Het doel van het project is om de leerlingen kennis bij te brengen van cultuurhistorie, landschap en natuur van de Noardlik Fryske Wâlden rond het jaar 1920. Tot slot werden  ouderwetse poffertjes gebakken die zich heerlijk lieten smaken.  Dit uitje was een leerzame  ochtend.

© Foto’s: Sake Beerstra

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie