Spooktocht voor kinderen en buurtleden bij De Kruidhof · Foto('s): 

Spooktocht voor kinderen en buurtleden bij De Kruidhof

maandag 26 november 2012

Buurtvereniging ”Oer’t spoar“ aan de Jeltingalaan in Buitenpost is een actieve buurtvereniging. Dat bleek afgelopen zaterdag weer. Voor de kinderen was er ‘s middags een mini spooktocht. De 20 kinderen moesten zich verzamelen bij Berend en Rina Fokkens, waarna ze in een veewagen naar de Kruidhof werden gebracht.

Hier werden ze opgewacht door het lieve spookje Casper, waarna Tiny Zwart, (het vertelvrouwtje) de kinderen in een gezellige ruimte een verhaal van Casper het Spookje vertelde. Daarna maakten ze een kleine rondwandeling over de Kruidhof. Het gekletter van het water in de vijver en de rook die door een rookmachine door de bosjes werd geblazen was allemaal erg interessant. Het hoogtepunt was wel de zak met spookkoekjes die uit de boom naar beneden viel. Daarna bij een vuurkorf even napraten en nog wat lekkers. Zo hadden de kinderen een gezellige, simpele, niet enge spooktocht gehad.

Ondertussen waren de voorbereidingen door de vele vrijwilligers nog volop in gang, omdat er ‘s avonds een spooktocht voor alle buurtleden en introducés zou zijn. Al vroeg gingen de 80 lopers in groepjes op stap vanaf stal Fokkens. Voordat deze groepen konden vertrekken werden ze eerst door een “nepdokter“ gecheckt of ze wel “spookproof”waren, en kregen een “stress-pil” mee voor onderweg. Elke 10 minuten startte er een groep van + 6 personen. Ze werden in een veekar, door een spook, naar een onbekende bestemming gebracht. Vanaf hier moest men alles zelf doen, en de route die met Led lampjes of kaarsjes was uitgezet volgen.

De route ging via de Jeltingalaan weer naar de Kruidhof, waar direct al veel spanning was. Ook hier waren veel vrijwilligers van de Kruidhof ingezet. Via een nagemaakt kerkhof, over een sloot het weiland door. Dan via een eng koetunneltje richting Egypte. Nu onder het viaduct door waar ook weer van alles was te beleven. Hier ging men het Egypte bos in. Via de schouwpaden, die behoorlijk nat waren en het ook zwaar lopen was, werden ze op veel plaatsen door enge spoken aan het schrikken gebracht. Midden in het donkere bos kregen de lopers warme chocolademelk, waarna men weer verder ging. Onder het tunneltje door en weer richting beginpunt.

Hier kregen de lopers, na een twee uur durende tocht, een kop snert. Daarna was er nog een gezellige avond, onder het genot van een hapje en drankje. Al met al een zeer geslaagde spokentocht, mede dankzij de dertig vrijwilligers die deze tocht mogelijk gemaakt hebben!

© Foto’s: Jan Beets

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Spooktocht voor kinderen en buurtleden bij De Kruidhof · Foto('s): 
Spooktocht voor kinderen en buurtleden bij De Kruidhof · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio