Sportstudio Dokkum fietst voor stichting Overlever

Zaterdag 09-02-2019
DOKKUM - Op zaterdag 9 februari organiseerde SportStudio Dokkum een drie uur durende Spinning-marathon voor het goede doel. SportStudio Dokkum probeert ieder jaar een actie te houden voor een goed doel. Afgelopen jaar hebben ze een mooie sportieve activiteit georganiseerd voor World Servants; Tine Vos, een fanatiek lid van SSD, is toen naar Myanmar geweest om te helpen bij de bouw van een school.

Dit jaar hebben ze opnieuw gekozen voor een ‘lokaal doel’, te weten stichting Overlever. Oprichter en fanatiek fietser Jan Fennema uit Damwoude is geboren met een leverafwijking. Op 5-jarige leeftijd kreeg hij een donorlever. Nu zet hij zich met zijn stichting in om meer levertransplantaties onder de aandacht te brengen. Dit is natuurlijk een prachtig doel dat ook nog eens mooi aansluit op de sportieve activiteit!

De groepslesorganisatie Les Mills, waar Sportstudio Dokkum bij aangesloten is, stelde voor dit evenement 35 fietsen kosteloos ter beschikking. Met de eigen eigen fietsen erbij waren er daardoor 50 fietsen beschikbaar voor de marathon!

Een afwisselende en sportieve dag!
‘s Morgens om tien uur was de aftrap van de marathon voor onze jeugdleden (de kidsfitnessers en de dansers). Zij fietsten anderhalf uur onder leiding van Lotte, Joyce, Simara, Merel en Cindy. Ze hadden hiervoor allemaal van te voren een sponsorkaart gekregen met de bedoeling deze zo vol mogelijk te krijgen.

‘s Middags om half twee was het de beurt aan de oudere fietsers. Voor dertig Euro kon je voor drie uren individueel een fiets huren. Voor degenen voor wie drie uur wat veel was, was er de mogelijkheid de fiets met twee personen te huren en elk anderhalf uur te fietsen. Dit kostte wat meer, namelijk twintig Euro per persoon, maar dan kon je wel allebei genieten van de gezamelijke maaltijd die er na afloop voor alle deelnemers geserveerd werd.

Van elke ingezamelde dertig Euro gingen er vijfentwintig naar het goede doel. Samen met de jeugd is er zo bijna 1300 euro opgehaald.

Meer informatie? Kijk op de website van Sportstudio Dokkum of de website van de Stichting Overlever.

terug naar overzicht
Volop deelnemers bij de jeugdSportstudio Dokkum fietst voor stichting OverleverMeer info en foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Koos Scherjon en Herman Huiberts


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie