Start gesprekken nieuw financieringsmodel Doarpshûs Feanwâlden

Donderdag 12-12-2019
FEANWâLDEN - De SpegelGroep van de stichting Doarpshûs MynSkip in Feanwâlden heeft onlangs een gesprek gevoerd met wethouder Wiersma van de gemeente Dantumadiel. Dit gesprek heeft geen concrete resultaten opgeleverd, maar is voor de adviserende SpegelGroep wel aanleiding om op korte termijn het gesprek aan te gaan met de gemeenteraadsfracties.

In Feanwâlden wordt, zoals eerder gemeld, gewerkt aan een nieuw financieringsmodel voor het Doarpshûs MynSkip. In dit nieuwe model staat sinds 5 november een financieringsaanbod van de Foundation Koninklijke Heidemij centraal. Het kan voor alle betrokken partijen, waaronder de gemeente, de inwoners van Feanwâlden en de Stichting een winsituatie opleveren.

Na het eerste formele contact met de Heidemij eerder deze week heeft de stichting inmiddels de formele onderzoeksfase ingezet. Parallel daaraan heeft de SpegelGroep inmiddels ook de gemeenteraadsfracties uitgenodigd om aan de hand van nieuwe inzichten te verkennen waar bestuurlijke openingen liggen om het doarpshûs van Feanwâlden nogmaals op de bestuurlijke agenda te plaatsen.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie