VIDEO: Ste.do.co. kan gat met VIOD VR1 niet dichten

Maandag 16-04-2018
DRIEZUM - De speelsters van VIOD VR1 en Ste.do.co. VR1 streden afgelopen zaterdag bijzonder fel in Driezum om de felbegeerde vierde plek die waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie.

Gezien de perikelen bij VIOD is het nog maar de vraag of VIOD van dit recht gebruik wil maken. Het zou wel een bijzondere afsluiting zijn van tien jaar topvrouwenvoetbal in Driezum. Ook Ste.do.co. lijkt nog niet klaar voor de stap naar de hoogste trede op de amateurvoetballadder. Het team van coach Irma de Witte voetbalde iets gemakkelijker, maar had voorin ook weinig in de melk te brokkelen tegen de sterke VIOD-defensie. Na een enerverend gevecht konden beide teams wel leven met de 2-2 eindstand. Hierdoor behoudt VIOD twee punten voorsprong op het elftal uit Hoornaar, met nog een inhaalwedstrijd tegen de bijna-kampioen Jong Heerenveen voor de boeg.

Na een kwartier voetballen in de eerste helft nam Ste.do.co. de leiding door een prachtig doelpunt van Birgit Bijleveld. Nadat keepster Joukje van der Meer een lange bal met haar hoofd onschadelijk had gemaakt, viel de bal voor de voeten van de 20-jarige Middelburgster en met een halve volley schoot de linkspoot vanaf 30 meter op geweldige wijze de bal over Van der Meer in het doel. Nadat beide teams een aantal speldenprikken hadden uitgedeeld was het Lisette Luimstra die twintig seconden voor de theepauze de stand weer gelijk trok. Ook deze treffer verdiende het predicaat goud. De pass over 20 meter van Aafke de Hoek belandde via het hoofd van aanvoerster Sanne Brand voor de voeten van gelegenheidsspits Mariël Miedema. Met een subtiel balletje bracht de Zuidhornse Lisette Luimstra in stelling, die daarna het karwei fraai afmaakte. Zowel de pass van De Hoek, als het subtiele balletje van Miedema en het afmaken van Luimstra gebeurde met links.

In de tweede helft zou Ste.do.co. weer op voorsprong komen. De sterk spelende Linda Tamminga, die in de basis debuteerde, kopte de bal achterwaarts voor de voeten van Dana Verhulst. De spits van Ste.do.co. passeerde daarna keepster Joukje van der Meer met een boogballetje. Ook met het vierde doelpunt kwam het publiek weer aan haar trekken. De snelle Rafaela Dijkstra ontweek een tackle van Djensy Voets en sneed daarna direct naar binnen richting het doel van Frederique Visser. Haar voorzet werd door Silke van der Wal perfect afgerond. Ste.do.co. was uiteindelijk met twee grote kansen het dichtst bij de winst. Maar de beide invalsters Madelief Welie en Evy Bergmans faalden.terug naar overzicht
Ste.do.co. kan gat met VIOD VR 1 niet dichtenSte.do.co. kan gat met VIOD VR 1 niet dichtenSte.do.co. kan gat met VIOD VR 1 niet dichten
© Foto's: Marianne Tamminga


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie