Stedelijke Harmonie en Joy for People in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Taeke Kooistra
  Taeke Kooistra

Stedelijke Harmonie en Joy for People in Weekend Nieuwsshow

zondag 01 december 2019

In de Weekend Nieuws Show van dit weekend vertelde Marijn Klok, de nieuwe sportformateur van gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel over het landelijk initiatief van het Lokaal Sportakkoord zoals dat uitgevoerd gaat worden door de gemeentes in Nederland. In het lokale sportakkoord worden afspraken gemaakt over hoe landelijke én regionale ambities op het gebied van sport en bewegen hier gerealiseerd gaan worden. Er wordt samengewerkt met organisaties en verenigingen op het gebied van sport, gezondheid, onderwijs en welzijn.

Als ondernemer van de week kwam Herman Douwe van der Heide aan het woord en vertelde over zijn bedrijf Netwurkz, een bedrijf dat gespecialiseerd is allerlei digitale datanetwerk en ICT verbindingen en hoe zij bedrijven adviseren op dit gebied. Esther Osinga schreef een advies communicatieplan voor de gemeente Noardeast-Fryslân en vertelde op welke manier men dit vorm kon geven aangepast aan de verschillende burgers in de maatschappij. Hierbij ging men uit van verschillende burgerschapstjilen en de manier waarop men deze verschillende doelgroep kan aanspreken. Het plan wordt voorgelegd aan de gemeente die uiteindelijk een besluit neemt om hiermee aan de slag te gaan om uitvoering te geven aan het beter informeren van burgers afgestemd op hun behoefte.

In het tweede uur was Peter Holwerda van Joy for People te gast die vertelde over de nieuwe weg die het koor gaat inslaan om meer eigentijds vorm te geven aan hun optredens. Men gaat dit onder meer doen door meer het showelement toe te voegen in hun programma’s en een modernere performance te geven aan hun concerten. Joukje Wolthuizen, kwam vertellen dat zij meer mensen zochten die deel kunnen nemen aan het zwemmen voor mensen met een beperking, deze mogelijkheid wordt wekelijks geboden in het zwembad in Buitenpost. Tevens zochten zij meer vrijwilliger die deze mensen willen ondersteunen en begeleiden bij hun wekelijks zwemuurtje.

Het laatste uur werd gevuld met de op straat rubriek waarbij de vraag deze week was of men het ook ervaarde dat Sinterklaas werd overlopen door de kerst, hier werd verschillend over gedacht, in de supermarkten ervoer dit men nog niet maar daar word ook een bewuste strategie gehanteerd zodat verkoop bij beide festiviteiten maximaal benut kan worden. Er was nog contact met het Pietenhuis in Dokkum waar de Pieten en Sinterklaas druk bezig waren met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest.

De Stedelijke Harmonie Dokkum bestaat in december 145 jaar, men viert dit met het geven van verschillende workshop die worden gegeven door bekende muzikanten zoals Eric Vloeimans en Femke IJlsta. Pieter Veenstra, voorzitter SHD en Douwe Veenstra, dirigent, vertelden met veel passie over dit komende evenement wat plaats gaat vinden in theater Sense in Dokkum.

Als laatste gast was Durk Durksz, projectleider Fjildlab, aanwezig en vertelde over dit project Fjildlab Noard-East Fryslân. Een project wat zich bezig houdt de stikstof uitstoot in de agrarische sector en hoe hier op verschillende manieren preventief kan worden gewerkt om de overmatige uitstoot van stikstof tegen te gaan. De regio Noordoost-Fryslân heeft onlangs een stevige impuls gekregen voor onder andere het Fjildlab met de investering vanuit het Rijk van 9 miljoen met de Regio Deal Noordoost-Friesland. Een bedrag van 11 miljoen ligt nog op de plank. Binnen het Fjildlab zijn inmiddels 90 projectideeën voor het versterken van de circulaire economie en een duurzame landbouwsector verzameld. De eerste projecten starten dit najaar.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Stedelijke Harmonie en Joy for People in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Taeke Kooistra
  Taeke Kooistra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact