Sterk herstel ’t Fean ’58 tegen Hardegarijp · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Sterk herstel ’t Fean ’58 tegen Hardegarijp

zaterdag 19 oktober 2019

Na twee nederlagen op rij pakte ’t Fean ’58 weer eens de volle winst. In de uitwedstrijd tegen Hardegarijp werd het een 0-2 overwinning, een uitslag waar niets op af viel te dingen. De Feansters nestelden zich door dit resultaat stevig in de middenmoot.

De wedstrijd van de gemiste kansen. Zo kan de ontmoeting in Hurdegaryp de boeken in. Gemiste kansen, maar dan aan de kant van ’t Fean ’58. Een 0-5 einduitslag had niet misstaan. De man van de wedstrijd was doelman FJ Oosterhuis. De betrouwbare goalie van de thuisclub stopte in de eerste helft twee strafschoppen. Met de te nonchalant ingeschoten elfmeter van André van der Molen had hij weinig moeite. De keihard ingeschoten penalty van Jens Hamstra ranselde hij met een fabelachtige safe uit de hoek. Om even later een inzet van dichtbij van Hamstra met de voet te keren.

De stand bleef daardoor bij rust 0-1, een score die al na vijf minuten op het scorebord verscheen. De agressief startende Feansters zagen Jens Hamstra een pass precies op maat geven aan de op snelheid liggende Edwin Notebomer. Hij passeerde de doelman beheerst (0-1). Hardegarijp wist daar weinig tegenover te zetten. Een inzet van Rick de Groot werd door de sterk spelende Steef Loopstra geblokt. Eigenlijk het enige gevaarlijke moment in de eerste helft voor het doel van ’t Fean ’58 doelman Jelmer van der Meer, die een sterk spelende defensie voor zich zag.

De bezoekers vreesden het meeste gevaar van aanvoerder Ralph Wietses. ’t Fean ’58 trainer Mark Bosma had eerstejaars senior Jeffrey van der Meer – die zijn basisdebuut maakte in de hoofdmacht – als bewaker van de spits neergezet. Een tactische meesterzet, zo bleek achteraf. “Jeffrey kreeg de opdracht om Wietses te schaduwen en geen meter ruimte te geven. Dat heeft hij prima gedaan”, vond Mark Bosma.

Ook in de tweede helft stapelden de mogelijkheden zich op voor de blauwhemden. Frank ten Hoeve dook alleen op voor Oosterhuis, maar mikte net langs de verkeerde kant van de paal. Edwin Notebomer schoot in dezelfde positie via het lichaam van de keeper naast. Mark Bosma dacht nog even: “Zou het dan toch gebeuren, wij de kansen, zij scoren?” Zover kwam het echter niet dankzij een zondagschot van invaller Erwin Vos in de kruising (0-2).

Ondanks de vele gemiste kansen was Mark Bosma tevreden over het vertoonde spel. “We hebben negentig minuten geconcentreerd gevoetbald en veel mogelijkheden gecreëerd. De opdracht was te zorgen dat zij niet aan voetballen toekwamen en dat is goed gelukt. We speelden vandaag met een erg jonge ploeg, maar ze hebben het uitstekend gedaan. En daar ben ik trots op.”

© Verslag: Jacob Hielema

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00