Stichting 754 zoekt theatertalent voor TITUS · Foto('s): Marit Anker
  Marit Anker

Stichting 754 zoekt theatertalent voor TITUS

donderdag 07 februari 2019

Stichting 754 is voor de muziektheaterproductie TITUS nog op zoek naar enthousiaste en talentvolle spelers met goede zangkwaliteiten. Zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking om mee te doen aan deze bijzondere voorstelling.

Eerder deed de stichting al een oproep voor de kleine Titus. Daar kwamen veel reacties op. Ook voor andere kleine rollen/bijrollen/figurantenrollen worden nog diverse acteurs gezocht. Zo zoeken ze bijvoorbeeld Duitse soldaten, een aartsbisschop en studenten. De repetities beginnen vanaf half april onder leiding van regisseur Bruun Kuijt. De première vindt plaats op 31 mei 2019. De audities staan gepland op zaterdag 16 februari in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Kandidaten kunnen zich hiervoor aanmelden via de website.

Handige handjes
Inmiddels hebben tientallen vrijwilligers zich aangemeld om te helpen tijdens dit grote evenement in Dokkum. Na de informatieavond in Brouwerij Dockum zijn zij alleen nog maar enthousiaster geworden om onderdeel uit te maken van het ‘Titus-team’. ,,We zoeken nog wel ‘handige handjes’’’, vertelt Annelies van der Meer van de organiserende Stichting 754. ,,Zo hebben we nog behoefte aan mensen die helpen met op- en afbouwen en ook parkeerwachters zijn welkom om te helpen.’’ Deze vrijwilligers kunnen zich aanmelden via 06-20368663 (Annelies van der Meer) of l.vellema@hotmail.com (Linda Vellema).

Over TITUS
Het is voor het eerst dat er een professioneel muziektheaterspektakel wordt gehouden over de actieve Friese pater Titus Brandsma (1881-1942). Hij verwierf internationale bekendheid door zijn principiële verzetshouding in de Tweede Wereldoorlog. Het theaterstuk wordt van 31 mei tot en met 10 juni opgevoerd in de Bonifatiuskapel in Dokkum, een unieke locatie die mede ontworpen is door Titus Brandsma zelf. Tijdens de voorstelling komen verschillende aspecten uit het leven van Titus aan bod, zoals oorlog, liefde, geloof, stilte en stress. Vooral het leven tussen stilte en stress zal in deze hectische maatschappij voor velen herkenbaar zijn. De muziek varieert van klassiek tot hedendaags.

Het script is geschreven door Bouke Oldenhof, Sjoek Nutma is producent en de hoofdrollen worden onder meer vertolkt door Theun Plantinga (Titus) en Alexandra Alphenaar (Teresa).

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?