VIDEO: Stormachtige opening van Buiten fitnesspark De Fitkampe

Zaterdag 12-10-2019
KOLLUMERZWAAG - In stormachtige omstandigheden tussen de buien door hebben jong en oud een prachtige opening van het nieuwe buiten fitnesspark voor Kollumerzwaag e.o. mogen ervaren. Het programma startte om 15.30 uur in de voetbalkantine van VV Friese Boys waar men ontvangen werd met een kopje koffie en oranjekoek.

Hierna heette voorzitter van het Plaatselijk Belang Kollumerzwaag en Veenklooster Douwe Keegstra een ieder van harte welkom. Een woord van dank ging uit naar de financiers welke dit park mogelijk hebben gemaakt. Ook stond hij stil bij de vrijwilligersinzet om dit fraaie geheel in korte tijd mogelijk te maken met ook inzet van lokale bedrijven.

Sterke man Wout Zijlstra demonstreerde in zijn openingsacts met o.a. 200 kilo zware boomstammen aan de jeugd en overige publiek wat je allemaal kunt bereiken als je flink gaat trainen en weet door te zetten. Wethouder Pytsje de Graaf vond het heel bijzonder dat de inwoners gezamenlijk de schouders er onder weten te zetten om deze aanwinst van de grond te tillen. Onder toeziend oog van vele belangstellenden werd door sterke man Wout Zijlstra vrijbaan gemaakt voor de wethouder, waarbij het naambord ‘FITKAMPE’ zichtbaar werd. Pytsje de Graaf haalde hierbij Klasina Kooistra als bedenker van de naam van het park naar voren. Klasina vertelde dat de naam is afgeleid van de naam Saadkampe van de sporthal. De toestellen van de ‘FITKAMPE’ liggen in de luwte achter de sporthal.

David Zwieting leverancier Norwell Outdoor is ook zeer content met het gezamenlijk bereikte resultaat. Hij lichtte toe dat voor de komende tijd beschikbare sportbegeleiding van het gebruik van de toestellen toe. Mensen kunnen zich aanmelden voor deze kosteloze begeleiding voor groepen inwoners via de e-mail op: pb@kollumerzwaag.nl

Daarna gaven aanwezige jongeren van sportvereniging SVK een demonstratie van het gebruik van de toestellen. Aan het publiek werd daarbij uitgelegd hoe je de uiteenlopende bewegingsoefeningen alleen kunt doen of soms beter nog met z’n tweeën. Bijzonder is dat de toestellen ook QR codes hebben. Een code van een toestel kun je scannen met je mobiele telefoon. Op je mobiele telefoon kun je instructies krijgen hoe je het toestel het beste kan gebruiken, zodat je de toestellen ook zonder begeleiding optimaal kunt gebruiken.

Kortom het was een geslaagde opening met de vele belangstellenden. Er mag gezegd worden dat de aanwezige inwoners trots zijn op het nieuwe buitenfitnesspark ‘Fitkampe’. Een park met mooie roestvrijstalen toestellen welke zullen bijdragen aan het meer in beweging brengen en ook houden van zowel jong als oud. Hierbij is de wens uitgesproken dat deze voorziening sport en ook topsport de komende tijd met zichtbaar resultaat zal stimuleren. Ook een vertegenwoordiger namens de landelijke sportkoepel NOC*NSF was hier getuige van deze middag.

 

(C) Video: Erik Visserterug naar overzicht
Wethouder Pietsje de Graaf knipt het lint door en de naam Fitkampe wordt zichtbaarWethouder krijgt instructie telefoonboek scheurenKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie