Strijdlustig VIOD wint van Leovardia · Foto('s):

Strijdlustig VIOD wint van Leovardia

zondag 23 september 2018

VIOD zorgde voor een verrassing door in een boeiende wedstrijd Leovardia met 3-1 te verslaan. Een goede rentree voor de Driezumers in de derde klasse. VIOD liet zien dat het een team heeft om rekening mee te houden.

VIOD liet in de beginfase het initiatief aan de Leeuwarders, die beschikken over een goed voetballend team maar niet tegen een stootje kunnen als je er bovenop zit. Hier maakten de Driezumers optimaal gebruik van in deze wedstrijd en het resulteerde in een aantal kansen. Na 20 minuten spelen kwamen de blauwhemden goed weg na een vrije trap van Leovardia. De bal spat uiteen op de lat.

De Leeuwarders hadden meer balbezit maar wist zich geen bres te slaan in de goede georganiseerde verdediging van VIOD. Kort voor rust kreeg VIOD loon naar werken, uit een vrije trap van Erik vd Veen kwam de bal bij de tweede paal op het hoofd van Roelof vd Veen die de bal prachtig door kopte naar de goed ingelopen Jouke Sjoerdstra die de 1-0 kon aantekenen.

Tweede helft

Al in de vijfde minuut na de hervatting krijgt tot verbazing van iedereen Leovardia een strafschop. Deze werd benut door Amin Ait Beha, 1-1. Na de gemakkelijk gegeven strafschop werd er aan beide kanten hard gespeeld. Zowel VIOD en Leovardia konden er een paar keer goed uitkomen maar het leidde niet tot echte kansen.

Na 75 minuten sloeg VIOD toe na een schitterende actie van Erik vd Veen die voor de keeper kwam, niet aarzelde en de doelman kansloos laat, 2-1. Volop vreugde op een kolkend Treffers Heech. Het publiek ging achter de thuisploeg staan dat leidde tot irritaties bij de Leeuwarder antifriezen. In de laatste resterende minuten besliste Bauke Visser met een droge schuiver de wedstrijd, 3-1. Een geweldige comeback voor VIOD in de 3e klasse, volgende week wacht angstgegner ONT.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00