Succesvol OMT eindexamenkandidaten muziek Lauwers College · Foto('s): 

Succesvol OMT eindexamenkandidaten muziek Lauwers College

maandag 25 maart 2013

Donderdagavond 14 maart hebben de bovenbouwleerlingen uit Havo 5 en VWO 6 van het Lauwers College Buitenpost die muziek in hun eindexamenpakket hebben een zeer succesvol Openbaar Muziek Tentamen op de planken gebracht. Het publiek, zo’n 230 bezoekers in totaal, werd een gevarieerd programma aangeboden, waarbij de vierentwintig leerlingen zowel groepsgewijs als klassikaal hun ingestudeerde klassieke, niet-westerse en moderne composities lieten horen.

De avond werd om 19.30 uur geopend met de popsong ‘I gotta feeling’ van The Black Eyed Peas. Door de regels van het refrein ‘Tonight ’s gonna be a good night’ te zingen legden de studenten de lat hoog voor zichzelf, maar ze maakten de zin helemaal waar. Het werd een mooie avond, waarbij iedereen zich zeer verantwoordelijk toonde voor het eindresultaat. Enkele voorbeelden van optredens die er tijdens de tweeënhalf uur durende avond uit sprongen waren: ‘Ave Verum’ van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd door het H5V6-koor, ‘Funky Jam’ van Sam Maasbommel, ‘Keep Going On’ van Stientje en ‘Hit The Ground Running’ van Haley Reinhart.

Als slotstuk werd de speciaal voor de videogame ‘Civilization IV’ geschreven compositie ‘Baba Yetu’ ten gehore gebracht. Doordat ook de leerlingen uit Havo 4, VWO 4 en VWO 5 die muziek als examenvak gekozen hebben op het podium kwamen, werd het publiek verrast door een drieënzestig leden tellend koor.

Met dit optreden hebben de leerlingen het laatste en belangrijkste deel van hun praktijkgedeelte van het eindexamen muziek afgesloten. Zij zullen zich de laatste periode vooral bezig houden met het voorbereiden op het Centraal Schriftelijk Eindexamen.

© Foto: Jan Land

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio