Swarte grûn op De Swadde in Buitenpost

Woensdag 14-02-2018
BUITENPOST - Omgewoelde zwarte grond en de contouren van een fundering. Er is weer reuring op het bedrijventerrein De Swadde in Buitenpost. Dit voorjaar starten twee ondernemers met de nieuwbouw van hun bedrijven.

Het gaat om Opnieuw van Douwe Jan Boersma uit Burum en FAS Bouw van Paul De Klein uit Augustinusga. “We zijn blij dat deze twee bedrijven ervoor kiezen zich te vestigen in Buitenpost”, aldus wethouder economische zaken Harjan Bruining. “Het geeft aan dat de economie in de lift zit, want op het bedrijventerrein is sinds 2014 niet meer gebouwd.”

Opnieuw
De naam geeft het al aan. Opnieuw is een bedrijf wat zich richt op het hergebruik van producten en materialen. Ook het bedrijfspand wordt gebouwd van duurzame bouwmaterialen. Het bedrijf is opgericht om zo verantwoord mogelijk te werken en richt zich in eerste instantie op afgeschreven kantoorstoelen. Door de stoelen op te knappen krijgen ze een tweede leven.

FAS Bouw
FAS Bouw is nu nog gevestigd in Surhuisterveen. Het bedrijf gaat in Buitenpost een fabriek bouwen waar duurzame prefab stallen en woningen worden gemaakt. De stallen en woningen voldoen aan hoge eisen qua energiezuinigheid. Door een vernieuwende techniek kan FAS Bouw een hogere isolatiewaarde halen. In Buitenpost wordt een demo woning gebouwd waar potentiële klanten prefab woning kunnen bekijken.

terug naar overzicht
Meer info op www.rtvnof.
© Foto's: Eigen foto


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie