Swetteskoalle krijgt belangrijk bezoek

Maandag 13-11-2017
NOARDBURGUM - Gedeputeerde Johannes Kramer bezoekt vrijdag 17 november a.s. om 14.30 uur de ‘Alde Skoalle’ aan de Swette tussen Noardburgum en Feanwâlden. Het karakteristieke pand uit 1909 is de afgelopen maanden door een groep hardwerkende vrijwilligers verduurzaamd en geschikt gemaakt voor multifunctioneel gebruik. Gedeputeerde Kramer komt samen met een delegatie van zeven Statenleden en een aantal leden van het streekplatform Noordoost Fryslân en het Streekhûs in Burgum de Swetteskoalle bezichtigen.

De voormalige School met den Bijbel heeft onlangs een nieuw, geïsoleerd dak gekregen en is aan de buiten- en binnenkant opgeknapt. Dit alles met respect voor de oude elementen. Zo zijn bijvoorbeeld de originele kapstokhaken teruggebracht in de lange gang van het pand.

Kunst, muziek en theater

Sinds 9 september van dit jaar bevindt zich in de ene helft van het gebouw Atelier De Oude School van kunstenaar Ben van Doorn en zijn vrouw Jeannette Klein. Zij veranderden een oud en vies ongebruikt klaslokaal in een mooie ruimte voor cursussen en workshops op het gebied van onder andere schilderen, tekenen en beeldhouwen. De andere helft van het gebouw is sinds jaar en dag de thuishaven van de Christelijke Muziekvereniging Excelsior Veenwoudsterwal. Ook oefent dweilorkest de Wodkapel in dit lokaal en wordt het verhuurd aan theatergezelschappen en artiesten, zoals Tet Rozendal.

Huiskamer

De Stichting ter Bevordering van Culturele Doeleinden Veenwouden e.o. beheert het gebouw. Er moet nog één lokaal worden opgeknapt en een nieuwe invulling krijgen. De stichting hoopt dat de Swetteskoalle een ontmoetingsplaats wordt voor een brede doelgroep en uitgroeit tot de culturele huiskamer van Feanwâlden, Feanwâldsterwâl en Noardburgum.

terug naar overzicht
Swetteskoalle krijgt belangrijk bezoekSwetteskoalle krijgt belangrijk bezoek
© Foto's: Swetteskoalle


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie