’t Fean ’58 door in de beker ten koste van VV Heerenveen · Foto('s):

’t Fean ’58 door in de beker ten koste van VV Heerenveen

zondag 17 november 2019

Door met 3-1 te winnen van VV Heerenveen plaatste ’t Fean ’58 zich voor de tweede bekerronde. In een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd – de prima leidende scheidsrechter Robin Brinkman kon zijn kaarten op zak houden – met goed voetbal aan beide kanten was niets af te dingen op de uitslag.

“Een verdiende overwinning”, vond ’t Fean ’58 trainer Mark Bosma, die bijzonder te spreken was over de prestatie van zijn pupillen. Vergeleken met de vorige week – er werd toen met tien man gewonnen van SC Stiens – stonden er nu vier andere spelers in de basis. “En dat deed niets af aan het spel”, vond hij. “Het geeft aan dat we kwalitatief een selectie hebben, die gelijkwaardig is.”

De zege op de zondag eersteklasser VV Heerenveen – tweede in de competitie achter Sneek Wit Zwart – mag dan verrassend zijn, van krachtsverschil was geen sprake. De ‘andere’ Feansters, die met een erg jonge ploeg aantraden, lieten zien prima te kunnen voetballen. Balvaardig, wendbaar, snel, prima combinerend. Maar dit tot aan de zestien, want daar hield het op. Jelmer van der Meer, de doelman van de zaterdag tweedeklasser had dan ook een gemakkelijk avondje. Pas in de 79e minuut moest hij voor de eerste keer handelend optreden bij een schot van Grigoryan Soeren. Toen stond er echter al een 3-0 stand op het scorebord.

De gasten probeerden meteen de thuisclub onder druk te zetten. “We lieten hun eerst het initiatief nemen om te zien hoe het stond”, liet Mark Bosma weten. “Daarna namen we het snel over en probeerden druk te zetten en te houden. En dat lukte prima met Harm Vrij en Frank ten Hoeve voorin. Zij deden dat goed.”

Waar het bij Heerenveen stokte zodra de zestien meter lijn in zicht kwam was ’t Fean ’58 wel effectief. Erwin Vos speelde zich keurig vrij, doelman Winand Quartel moest in de 24e minuut gestrekt naar de hoek, dit ten koste van een hoekschop. Een minuut later was het wel raak. Een voorzet van Steef Loopstra werd binnen gekopt door John Notebomer (1-0).

De tweede helft was nog maar 15 seconden oud of de 2-0 kwam op het scorebord. Een prima voorzet van Anne Jasper Rispens belandde via de keeper in het doel. Heerenveen probeerde van alles, maar het gevaar kwam aan de andere kant. Na zo’n twintig minuten werd de wedstrijd beslist. Uit een fraaie aanval gaf Frank ten Hoeve voor op ‘Man van de wedstrijd’ Wibo van der Werff, die zijn uitstekende spel bekroond zag met een beheerste treffer (3-0). In de extra tijd wist Tim Strandstra nog de eer te redden (3-1).  “Dik tevreden”, blikte Mark Bosma terug. “Het stond prima achterin, we gaven niets weg. En op de juiste momenten drukten we door. Alle lof voor de ploeg.”

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00