’t Fean ’58 toont veerkracht tegen GRC · Foto('s):

’t Fean ’58 toont veerkracht tegen GRC

zondag 09 september 2018

Door thuis met 3-2 te winnen van GRC ligt voor ’t Fean ’58 de knock-out fase in de bekercompetitie binnen handbereik. Na de ingecalculeerde nederlaag tegen de zaterdageersteklasser Oranje Nassau zou een nieuwe nederlaag einde verhaal betekenen. Uit de poule gaan twee ploegen door. De kersverse tweedeklasser uit Surhuisterveen is ingedeeld in een sterke poule: naast Oranje Nassau zondageersteklasser GRC en zondagtweedeklasser Helpman, welke ploeg zaterdag naar Surhuisterveen komt.

De thuisclub speelde zonder echte spits – Jens Hamstra was afwezig – waardoor enkele omzettingen nodig waren. “Maar de jongens hebben z’n afwezigheid prima ingevuld”, vond trainer Mark Bosma.GRC was de eerste horde die genomen moest worden. En dat deed ’t Fean ’58 in een levendige en spannende ontmoeting. Dat de Groningers een klasse hoger spelen lieten zij op de grasmat niet zien. “We waren in de eerste helft zelfs de bovenliggende partij”, vond Mark Bosma.

Het was voor beide ploegen aanvankelijk aftasten. Eigenlijk gebeurde er het eerste half uur nauwelijks iets. Toen was het echter raak voor de thuisclub. Een schot van Frank ten Hoeve – in de oefenwedstrijd tegen Oudehaske met drie goals ook al productief – ging via een verdediger van GRC naast. Uit de daarop volgende hoekschop kopte Ten Hoeve de bal fraai over doelman Frank Harms in de verste hoek (1-0). GRC kwam vlak voor rust nog op 1-1 toen de behendige en beweeglijke Reli Seraus een voorzet van Yannick van Duyn binnenkopte.

Toen meteen na de rust Niek Snippe voor de Groningers de 1-2 aantekende toonden de blauwhemden veerkracht. Na deze tegenvaller werd alles op de aanval gegooid, met de nodige risico’s, want ook de Groningers kregen kansen. De snelle Anne Jasper Rispens werd ingebracht. Dat bracht meteen succes. Zijn trekbal vanaf de achterlijn bracht GRC-verdediger Martijn Hiemstra zodanig in de problemen dat hij in eigen doel schoot (2-2).

Met nog vijf minuten te gaan liet Mark Bosma linkervleugelverdediger René Mellema en Raoul Dijkstra van plaats wisselen. “Raoul was leeggespeeld”, verduidelijkte de trainer de omzetting. Het bleek een gouden greep. De onvermoeibare Mellema werd zelfs matchwinnaar – en tevens tot Man van de wedstrijd uitgeroepen – door vlak voor tijd de 3-2 binnen te schieten. Mark Bosma: “Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd dat er zeker mogelijkheden lagen, maar dat we dan iets meer moesten brengen. En dat hebben ze prima opgepakt. De ruggen werden gerecht na de achterstand. En daar ben ik trots op.” De wedstrijd werd prima geleid door Sarah Anna Brinkkemper uit Wolvega.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00