’t Fean ’58 vertoont ‘plankenkoorts’ bij rentree in de tweede klasse · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 vertoont ‘plankenkoorts’ bij rentree in de tweede klasse

zondag 23 september 2018

De rentree in de tweede klasse liep voor ’t Fean ’58 niet zoals vooraf was gehoopt. Tegen het bezoekende VVI werd het een 1-2 nederlaag. Lang leek het op een puntenverdeling uit te lopen – waar iedereen vrede mee kon hebben – maar met nog zeven minuten op de klok trokken de bezoekers toch nog de zege naar zich toe.

Beide ploegen kennen elkaar goed, zij waren in het verleden in de tweede klasse vaak elkaars tegenstander. De onderlinge ontmoetingen waren altijd boeiend. “Eigenlijk zijn we dezelfde type verenigingen”, vindt Foeke Hoekstra, al bijna 20 jaar teammanager van VVI, dat een stabiele tweedeklasser is geworden. “Een plaats in het linkerrijtje, daar gaan we dit jaar voor. En stilletjes hopen op een periodetitel, want dat zou natuurlijk erg mooi zijn.” Zijn selectie bleef intact, werd zelfs uitgebreid. Met name de van MSC overgekomen Tjisse Kerkstra blijkt een versterking. De centrale verdediger met ervaring op hoofdklasse niveau speelde een sterke partij.

Het was de wedstrijd waarin beide verdedigingen uitblonken. Met andere woorden: er waren weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. Al voorspelde het begin het tegendeel. Al in de eerste minuut kopte Willem van Kammen voor de thuisclub de bal tegen de lat uit een corner van André van der Molen. Toch viel het openingsdoelpunt snel daarna. Na een handig overstapje van Jens Hamstra uit een vrije trap van André van der Molen kon Willem van Kammen de bal binnen tikken (1-0).

De Feansters hadden de eerste twintig minuten het beste van het spel maar zakten daarna terug. De met veel inzet strijdende oranjehemden vochten zich terug in de wedstrijd. Dat leidde tot een aantal corners, tot de 37e minuut echter zonder resultaat. Toen was het wel raak. Uit een hoekschop van aanvoerder Ronald de Jong schampte Harrie Groen de bal met het hoofd, waarna deze ongelukkigerwijze achter doelman Jelmer van der Meer in het doel verdween (1-1). De thuisclub veerde op toen Jens Hamstra de bal op de lat kopte.

De teleurstelling was groot toen vlak voor het einde de mee opgekomen Tjisse Kerkstra een voorzet van Jelle de Lange binnenkopte (1-2). “We hebben vandaag niet gebracht wat we konden brengen, we haalden niet het niveau van de laatste weken”, was de conclusie van trainer Mark Bosma. “Het leek wel of sommige spelers last van plankenkoorts hadden. De keuzes die we maakten waren te gehaast, het spel was te onsamenhangend. Er waren weinig spelers die echt goed in de wedstrijd zaten. Deze nederlaag was niet nodig. VVI is niet de bovenkant van de tweede klasse”, vond de trainer van ’t Fean ’58. Om er meteen aan toe te voegen: “Wij dus ook niet.”

(C) Verslag: Jacob

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00