Talenten VV Buitenpost sluiten aan bij eerste selectie · Foto('s): Paul Loonstra
  Paul Loonstra

Talenten VV Buitenpost sluiten aan bij eerste selectie

woensdag 05 juni 2019

Willem de Boer en Justin Sletering maken vanaf komend seizoen deel uit van de eerste selectie van VV Buitenpost. De talenten van respectievelijk 17 en 18 jaar hebben beide hun debuut al gemaakt in Buitenpost 1. Trainer Jasper Bouma vindt het mooi dat ze aansluiten bij de A-selectie. “Dat zij klaar zijn voor het eerste elftal typeert de kwaliteit van de jeugdopleiding van Buitenpost”, aldus Bouma.

Hoog niveau

Justin doet de opleiding Sport & Bewegen aan het CIOS in Leeuwarden. Hij woont in De Westereen en voetbalt al vier jaar bij Buitenpost. Hij maakte vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal in het bekerduel tegen VV Heerenveen. “Ik heb er erg veel zin in en richt me op het eerste. Om mee te trainen op een hoog niveau en misschien een paar keer mee te mogen voetballen. Daarnaast wil ik minuten maken in het tweede”, zegt Justin, die op het middenveld speelt maar ook voorin uit de voeten kan.

Basis

Al sinds zijn jeugd voetbalt Willem bij Buitenpost. Drie jaar lang heeft de middenvelder bij SC Cambuur gespeeld, maar is weer teruggekeerd. De 17-jarige Buitenposter – hij gaat naar het Lauwers College – heeft dit seizoen al meerdere keren met het eerste meegedaan en zelfs al twee keer in de basis gestaan. “Heel mooi, maar conditioneel zwaar. Ik hoop volgend seizoen weer minuten te mogen maken. Verder voetbal ik mee met Onder 19”, vertelt Willem.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?