Taxi Waaksma wint kort geding over vervoer in NOF · Foto('s): 

Taxi Waaksma wint kort geding over vervoer in NOF

vrijdag 02 juni 2017

Taxibedrijf Waaksma uit Kootstertille heeft het kort geding gewonnen over de aanbesteding van het doelgroepenvervoer, dat meldt Omrop Fryslân. De zes gemeenten in Noordoost-Fryslân die het vervoer gegund hebben aan vier andere partijen dan Waaksma, hebben een fout gemaakt in de procedure, zo zegt de rechter (via LC). Volgens Waaksma zouden de andere partijen onder de kostprijs werken en dat mag niet. De rechter zegt dat de gemeenten dat zwart op wit hadden moeten vragen aan die partijen en dat is niet gebeurd.

Waaksma begon het kort geding uit zorg voor het personeel. Het was lang niet zeker of het personeel wel mee kon naar de nieuwe aanbieders. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn, is nog niet duidelijk. De gemeenten moeten zich daar nog over buigen. Er was lange tijd veel verzet en ophef rondom de aanbesteding. Zo kwamen alle voetbalclubs van Achtkarspelen in actie tegen het besluit en was er ook veel onrust onder ouders van kinderen die gebruik maken van doelgroepenvervoer.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?