Terechte winst Joure op matig SC Veenwouden · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Terechte winst Joure op matig SC Veenwouden

zondag 30 september 2018

SC Veenwouden leed zijn tweede nederlaag in de competitie door met 3-0 te verliezen van Joure. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar na de rust was Joure duidelijk de betere ploeg. Vooral in aanvallend opzicht stelde SCV teleur want het wist na rust geen enkele mogelijkheid te scheppen.

De gasten begonnen overigens goed aan de wedstrijd want al in de eerste minuut kreeg het een mogelijkheid. Na een goede aanval over links schoot Arjen Haringsma maar net over. Een minuut later moest SCV-doelman Coenraad van der Mark ingrijpen na een schot van Jacob Lubbers. De eerste helft was weinig spectaculair, beide ploegen slaagden er amper in gevaarlijk te worden.

De beste kans was in de 32e minuut voor Joure maar het schot van Jacob Lubbers werd door doelman van der Mark tot corner verwerkt. Na rust drong Joure steeds meer aan, het was fel in de duels en in aanvallend opzicht kwam SCV er totaal niet meer aan te pas. In de 52e minuut voorkwam doelman van der Mark met een katachtige reflex de openingstreffer door het schot van Jacob Lubbers uit het doel te ranselen. Na 58 minuten kwam Joure goedkoop aan de leiding toen Gooitzen de Vries een domme overtreding beging op Jurre Hogeveen. De penalty werd door Hogeveen zelf benut: 1-0.

Twee minuten later was het bijna 2-0 toen de kopbal van Jelte ter Heide via de handen van de keeper op de lat belandde. De snelle Jurre Hogeveen dwong doelman van der Mark daarna tot een knappe redding. In de slotfase probeerde SCV het wel met hoge ballendie in het strafschopgebied werden gepompt maargevaarlijk werd het amper. In de 86e minuut werd de wedstrijd beslist toen Joure met een snelle counter toesloeg na een afgeslagen corner voor SCV. Jurre Hogeveen bediende Jacob Lubbers die fraai raak schoot: 2-0.

In de 89e minuut bepaalde invaller Sander Terpstra de eindstand op 3-0 na weer een doeltreffende counter. Het dreigt daarmee weer een moeizaam seizoen te worden voor SCV dat vooral in aanvallend opzicht weinig kansen weet af te dwingen.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00