Ternaard buigt laat in duel met RWF · Foto('s): eigen foto
  eigen foto

Ternaard buigt laat in duel met RWF

maandag 10 februari 2020

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van trainer Sjoerd van Klaarbergen afreizen naar Frieschepalen, waar men het op mocht nemen tegen hoogvlieger RWF. Met de thuiswedstrijd nog redelijk vers in het geheugen, ging Ternaard met het nodige vertrouwen de wedstrijd in. Afgelopen weken werden er namelijk mooie resultaten geboekt en dat kon van de tegenstander van vandaag niet echt gezegd worden.

Het begin van de wedstrijd was Ternaard voetballend beter en tegenstander RWF had moeite elkaar te vinden. Na een kwartier spelen kwam de eerste kans voor Ternaard en deze was ook meteen raak. Jan Pieter Prins ging op rechts goed door en zag Johannes Dijkstra voor het doel komen. Deze laatste wist goed tussen de verdediger van RWF en de doelman te komen en schoot beheerst de bal in de verre hoek, 0-1. Hierna ontstond een duel wat niet altijd even goed was maar zeker boeiend. RWF had graag gezien dat de scheidsrechter van dienst deze middag de bal op de stip had gelegd, toen Ternaard enigszins twijfelend opereerde achterin. Ternaard daarentegen kwam een aantal keren goed door, maar het ontbrak vaak aan de passing of keuzes van de laatste bal.

De tweede helft zou men verwachten dat RWF er op zou klappen, maar de eerste 25 minuten was dit zeker niet het geval. Sterker nog, de beste kansen waren voor Ternaard. Johannes Dijkstra werd nog eens goed vrijgespeeld en kon alleen doorgaan op de keeper van RWF. Johannes probeerde het met een stiftbal op de reeds liggende keeper, maar deze wist met een krachtige inspanning alsnog het leer te onderscheppen. Hierna mocht Roel Hoekstra vanaf de linker zijde een vrije trap nemen en deze werd goed voorgebracht bij de tweede paal geheel vrijstaande Danny Post, deze kopte de bal echter tegen de onderkant lat en de bal spatte weer het veld in. Ook een inzet van Jacob van der Veen werd nog op miraculeuze wijze door een verdediger op de doellijn onklaar gemaakt. Na 70 minuten was de koek echter wel op bij Ternaard en kwam RWF sterk terug in de wedstrijd. Keeper Wesley Plooy kon met zijn voet nog een keer redding brengen en RWF had misschien nog wel een penalty verdiend.

De tijd tikte langzaam voort en alles wat Ternaard een warm hart toedraagt dacht aan een mooie driepunter, totdat RWF in de 87ste minuut een corner mocht nemen. Deze werd strak voorgebracht en Jan Sikko Veenema kwam op sterke wijze de lucht in en kopte de bal steenhard via onderkant lat in het doel van Ternaard, 1-1. Met nog twee minuten op de klok natuurlijk een domper, maar wel terechte gelijkmaker. RWF kwam nogmaals voor de goal en dit leverde zelfs de 2-1 op. Een zacht rollertje werd door een misverstand in de verdediging van Ternaard gepromoveerd tot doelpunt. Na de aftrap pompte Ternaard de bal nog een keer de zestien in van RWF en het schot van Wietse Sipma werd nog door de keeper van RWF tegen de lat getikt.
Al met al een teleurstellende uitslag en Ternaard had zeker een punt verdiend, maar ja zo werkt het niet in de sport. Wat nog even gezegd moet worden is dat de meest irritante speler van RWF vandaag buiten de lijnen stond.

Volgens ingewijden bleek het te gaan om de eerste keeper van de thuisploeg. Getooid met een stormparaplu, werd de scheidsrechter van vandaag meerdere malen getrakteerd op een storm van kritiek en deed deze persoon zijn achternaam eer aan. Ook richting zijn collega keeper van Ternaard was van enige collegialiteit geen sprake. Misschien is het wijs om eens een spiegel op te zoeken, want een voorbeeld voor de jeugd is dit zeker niet.
Volgende week staat er voor Ternaard weer een mooi affiche klaar, als men het op mag nemen tegen buurtgenoot vv Dokkum, aanvang 14.30 uur op De Buorfinne.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?