VV Ternaard neemt na rust afstand van Beetgum · Foto('s):

VV Ternaard neemt na rust afstand van Beetgum

woensdag 10 oktober 2018

VV Ternaard neemt na rust afstand van Beetgum. Ternaard kreeg zaterdagmiddag Beetgum op bezoek, de ploeg die met 1 punt in de onderste regionen vertoefde en gebrand was op een overwinning. Echter ook Ternaard dat na de overwinning op Holwerd, deze lijn door wilde zetten met een overwinning thuis tegen Beetgum.

Trainer Kootstra mistte deze middag nog de geblesseerde Remco van der Kooi, maar kon verder over een fitte selectie beschikken. Hij begon op de bank met Gosse Reinder Kingma, Diether de Jong en B junior Gerwin Wiersma. Het was pupil van de week Rayen Jesse Siksma die even voor half drie de wedstrijdbal aangeboden door SPAR HERDER aanbood aan scheidsrechter Dijkstra uit Lekkum die hierna voor de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd maar was het Ternaard dat de eerste goede kans kreeg als de snelle Johannes Dijkstra op rechts doorging en daarna de bal voorbracht op de inkomende Jan Pieter Prins die kon uithalen maar zag dat de keeper van Beetgum net iets eerder bij de bal was waardoor Jan Pieter inhield. Daarna golfde het spel op en neer met een iets gevaarlijker Beetgum dat in de 15e minuut een prima kans kreeg als net buiten het strafschop gebied van Ternaard een vrije trap mocht nemen. Het was Marten Johannes Bloem die de vrije trap nam en de bal op de paal schoot waar keeper Anne Hellinga van Ternaard geen antwoord op had.

In de 22e minuut opnieuw een grote kans voor Beetgum als de spits de bal goed voorbracht op zijn medespeler die zich omdraaide en meteen uithaalde waarbij keeper Anne Hellinga nog net de bal kon stoppen en zo Ternaard behoedde voor een achterstand. Het was hierna Ternaard dat er meteen snel uitkwam en Johannes Dijkstra hierna in het strafschop gebied van Beetgum werd aangespeeld maar zelf niet kon uithalen, tikte hij de bal naar Jan Pieter Prins die prima de bal achter de doelman van Beetgum schoot en zo Ternaard in de 24e minuut op 1-0 bracht Gelijk hierna weer een goede aanval van Ternaard als nu Jacob van der Veen over links goed door ging en daarna naar binnen kwam en wilde uithalen waarbij zijn schot enigszins geblokt werd en de bal over de uitgelopen keeper van Beetgum heen ging het doel in en zo Ternaard iets fortuinlijk op de 2-0 voorsprong kwam. Echter lang kon Ternaard niet genieten van de voorsprong van 2-0 want in de 28e minuut was het Beetgum dat met een goede aanval er snel uitkwam en Marten Johannes Bloem zomaar mocht uithalen en Beetgum op 2-1 bracht. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, maar ging de rust in met een magere 2-1 voorsprong voor Ternaard dat moeite had met een fris spelend Beetgum.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat nu meteen sterk begon en gelijk in de 47e minuut toe sloeg als Johannes Dijkstra vanaf links de bal scherp voorbracht op de inkomende Andries Vlasman die de bal prachtig inschoot en zo vroeg in de tweede helft Ternaard op 3-1 bracht. Ternaard voetbalde nu veel gemakkelijker en liepen de aanvallen veel beter. Zo ook in de 50e minuut als Danny Post met een prachtige pass Johannes Dijkstra weg stuurde die alleen op de keeper van Beetgum kon afgaan, maar helaas Johannes speelde de bal iets te ver voor zich uit waar door de keeper van Beetgum net eerder bij de bal was. In de 60e minuut wisselde trainer Kootstra Andries Vlasman en bracht Gosse Reinder Kingma voor hem in het veld, waarna gelijk hierna Jacob van der Veen te kennen gaf dat hij last had van zijn kuit. Ook hij werd gewisseld en voor hem kwam de jeugdige Gerwin Wiersma die prima inviel.

Zo kreeg nu Ternaard behoorlijk wat kansen en werd het in de 70e minuut uit een vloeiende aanval van Ternaard 4-1 als Jan Pieter Prins met een prachtige pass Johannes Dijkstra weg stuurde die hierna bij de achterlijn de bal voorbracht op de volkomen vrij staande Gosse Reinder Kingma die simpel de bal in het lege doel kon tikken. Ternaard had de wedstrijd volkomen onder controle en zag in de 73e minuut nog een doelpunt van Gosse Reinder Kingma afgekeurd wegens buitenspel, maar maakte hij het daarna toch nog goed in de 83e minuut als hij met een afstand schot de 5-1 maakte. In de slotminuten werd Jan Pieter Prins nog gewisseld en kwam Diether de Jong nog voor hem in het veld. Maar aan de stand zou niets meer veranderen, en behaalde gezien de tweede helft Ternaard een verdiende overwinning op Beetgum. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SSS’68 uit Marssum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00