VV Ternaard overtuigend langs VV Beetgum · Foto('s):

VV Ternaard overtuigend langs VV Beetgum

zondag 19 mei 2019

Ternaard reisde zaterdagmiddag af naar Beetgum waar het tegen de plaatselijke trots moest spelen wat tevens de laatste uitwedstrijd voor Ternaard was, want dinsdagavond komt CVO nog op bezoek en volgende week zaterdagmiddag SSS`68 waar dan tevens de jongens worden gehuldigd. Ternaard kon deze middag ontspannen voetballen daar het kampioenschap binnen was. Trainer Kootstra kon over een fitte selectie beschikken en begon op de bank met Teake Jan Keegstra, Arnold Kingma en Gerwin Wiersma.

Onder leiding van scheidsrechter van Zutphen uit Deinum, waar voor de wedstrijd aanvoerder Wietse Sipma bloemen kreeg van de aanvoerder van Beetgum, was het even over half drie toen Ternaard mocht aftrappen onder een heerlijk zonnetje op het sportcomplex van Beetgum. Het was gelijk in de 1e minuut al dat Ternaard een goede kans kreeg toen Johannes Dijkstra vanaf rechts prima naar binnen kwam en zijn tegenstander er uit liep en daarna de bal breed legde op de inkomende Simon van der Weg die echter de bal net over het Beetgum doel schoot. Gelijk in de 2e minuut een kans voor Beetgum toen Walter Snieder vanaf rechts de bal voor bracht op Jort Dijkstra die kon uithalen waarbij keeper Anne Hellinga in eerste instantie de bal keerde maar niet klemvast had waarop Robin Bruinsma nog een schietkans krijgt, maar die zijn inzet ging net naast het Ternaarder doel. In de 5e minuut was het Roel Hoekstra die met een prachtige dieptepass Simon van der Weg weg stuurde die alleen op de keeper van Beetgum kon afgaan en de bal langs hem heen schoot, maar zijn inzet was iets te zacht waarbij een verdediger van Beetgum nog net de bal voor de doellijn kon weg trappen.

In de 9e minuut had Ternaard een strafschop moeten hebben daar net binnen het strafschopgebied van Beetgum Jan Pieter Prins duidelijk naar beneden werd getrokken, maar scheidsrechter van Zutphen wou van niets weten en liet doorspelen. Zo golfde het spel op en neer waarbij er bij beide ploegen soms veel mis ging. Maar in de 24e minuut kwam Ternaard toch verdiend aan de leiding toen Jacob van der Veen over links zijn tegenstander eruit liep en daarna naar binnen kwam en de bal voor bracht op de volkomen vrijstaande Gosse Reinder Kingma die simpel de bal in het lege doel van Beetgum schoot en Ternaard op 0 – 1 bracht. Ternaard begon nu Beetgum meer onder druk te zetten en kreeg het ook kansen toen eerst Danny Post miste en daarna Johannes Dijkstra. Helaas in de 36e minuut was het een speler van Beetgum die Wietse Sipma na trapte en waar scheidsrechter van Zutphen er bovenop stond en de terechte rode kaart trok voor de speler van Beetgum en Beetgum met 10 man verder moest. Een smetje op de wedstrijd helaas, waarbij Ternaard met een 0 – 1 voorsprong de rust in ging.

Na rust kwam Teake Jan Keegstra in het veld voor Jan Pieter Prins en was het Beetgum nu dat gelijk de aanval zocht en in de 46e minuut net buiten het strafschopgebied van Ternaard een vrije trap mocht nemen waarbij Walter Snieder de bal net over het Ternaarder doel schoot. Zo bleef het een open wedstrijd met Beetgum dat niet echt in de wedstrijd zat deze middag, en een Ternaard dat soms te onzorgvuldig en slordig speelde, en dus was er van goed voetbal deze middag geen sprake. Misschien speelde het warme weer ook een rol mee. In de 60e min kreeg Nutte Cuperus geel wegens het onderuit halen van zijn tegenstander. Maar in de 65e minuut was het dan Ternaard dat toe sloeg toen in een wirwar van spelers de bal voor de voeten kwam van Gosse Reinder die wel raad wist met dit kansje en de 0 – 2 scoorde. Zo kwam in de 67e minuut Arnold Kingma in het veld voor de licht geblesseerde Remko van der Kooi waarna Ternaard nu meer ruimte kreeg en Gosse Reinder hele dikke kansen kreeg om de score uit te breiden.

Pas in de 77e minuut was het Johannes Dijkstra die een mooie aanval doel treffend af rondde en Ternaard op 0 – 3 bracht. Zo werd in de 78e minuut Nutte Cuperus nog gewisseld en bracht trainer Kootstra de jeugdige Gerwin Wiersma nog voor hem in het veld. In de 85e minuut was het invaller Arnold Kingma die voor het slotakkoord tekende en de 0 – 4 mocht inschieten op aangeven van Johannes Dijkstra. Daarna na 90e minuten voetbal was het scheidsrechter van Zutphen die voor het laats floot, waarbij Ternaard verdiend won, maar slordig met de kansen was om gegaan deze middag. Dinsdagavond 19.30 uur werd de inhaal wedstrijd thuis tegen CVO gespeeld.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00