Tet Rozendal door val uit roulatie

Vrijdag 12-01-2018
FEANWâLDEN - Actrice en zangeres Tet Rozendal van Feanwâlden is enige tijd uit roulatie. Zij liep eind december bij een val een zware hersen-schudding op en ondervindt daar tot op heden nog de nadelige gevolgen van. Inmiddels is Tet aan de beterende hand, maar toneelspelen en op-treden is nog teveel gevraagd. In overleg met haar doktoren heeft zij dan ook moeten besluiten een aantal geplande voorstellingen en optredens af te zeggen of te verschuiven. De verwachting is dat zij in maart weer vol-doende hersteld zal zijn om haar werkzaamheden te hervatten.

Eén en ander heeft gevolgen voor de eerste twee voorstellingen van het aangrijpende toneelstuk ‘De Brekbere Sirkel’. Deze succesvolle muzikale theatervoorstelling, die in het voorjaar van 2017 op veel plaatsen in Fryslân volle zalen trok, beleeft de komende maanden een reprise. Evenwel, de voorstellingen in Mantgum, op 24 januari, en Scharnegoutum, 2 februari, zijn vanwege Tet haar toestand verplaatst. Zaterdag 14 april is de nieuwe datum voor Scharnegoutum, voor Mantgum wordt nog naar een nieuwe datum gezocht. De eerste voorstelling is nu op donderdag 29 maart in het Posthuis Theater in Heerenveen. Daarna volgen Burgum, 12 april, Opende, 13 april en dus Scharnegoutum op 14 april. De voorlopig laatste voorstelling staat gepland op 26 april in de Koornbeurs in Franeker.

De Brekbere Sirkel, met in de hoofdrollen Tet Rozendal en Wybo Smids, vertelt het schrijnende verhaal van Elise en Didier, die samen een vurige liefde be-leven. Maar als hun dochtertje ernstig ziek wordt en overlijdt ontvlamt Didier in woede en zoekt Elise troost. Wat gebeurt er als dat waar je het meest van houdt je afgenomen wordt? Elise vindt een uitweg, zij beleeft haar finale. Ze treedt nog één keer op, met Didier en hun country- en bluegrassband. Naast Tet Rozendal en Wybo Smids wordt die band gevormd door Gurbe Douwstra, Jan de Vries, Wander van Duin en Tseard Nauta. Door voorstelling is doorspekt met passende muziek uit het country- en bluegrass-repertoire.

De oorspronkelijke Vlaamse versie trok, evenals de Nederlandse en de Friese uitvoering, volle zalen. De film ‘The Broken Circle Breakdown’ werd bejubeld door pers en publiek.

 

terug naar overzicht

© Foto's: Archieffoto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie