The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen

donderdag 12 maart 2020

Ter voorbereiding voor het nieuwe barbecue seizoen hebben The Smokin’ Porketeers afgelopen weekend hun jaarlijkse team training gehad. Zo hebben ze de nieuwe methodes geprobeerd samen met nieuwe kruiden en sausen. En het resultaat mocht er dan ook wezen. Naar onze mening zijn alle gerechten er sterk op vooruit gegaan zo vertellen de teamleden aan RTV NOF, ´nu maar afwachten hoe de gerechten door de judges (juryleden) van de KCBS ontvangen gaan worden´.

The Smokin’ Porketeers
Door een uit de hand gelopen hobby is onze passie voor het barbecueën alleen maar groter geworden. Zodoende zijn we in 2015 gestart met de Europese deelname van KCBS BBQ-wedstrijden. We begonnen met 1 Weber grill en van het één kwam het ander, nu hebben we een complete buiten-keuken, alle grills en smokers van Weber en doen we 8 á 10 wedstrijden mee over het hele seizoen. Ons team telt 5 personen, 2 Duitse, en 3 Nederlandse personen, allemaal verschillende personen met een grote passie voor het barbecueën.

KCBS
The Smokin’ Porketeers zijn lid van de The Kansas City Barbecue Society (KCBS). Onder de vlag van de Amerikaanse KCBS worden de barbecue wedstrijden ook in Europa georganiseerd.

Met 4 standaard categorieën:
Chicken – Kip, Pork ribs – Spare-ribs, Pork – Moet een stuk varkens schouder met een deel nek waar het schouderblad nog in zit en Brisket – Runderborst dit is de konings klasse van de KCBS en moeilijkste stuk vlees om precies goed gaar te krijgen. Dan hebben we meestal nog een extra categorie Chefs Choice deze is niet verplicht maar wel erg leuk omdat de wedstrijdorganisator zelf kan bepalen welke ingrediënten er gebruikt moeten worden uiteraard moet alles op een BBQ bereid worden. Als team gaat het steeds beter en scoren we steeds hoger en staan we steeds vaker op het podium. Dit valt ook onze sponsoren op. Zonder onze sponsoren was voor ons dit niveau niet haalbaar geweest.

Voor dit jaar hebben we de onderstaande wedstrijden in de planning staan: 
27/29 maart: Springbreak BBQ. Lommel België
10/12 April: Eastern BBQ. (dubbel KCBS). Ninove België
24/26 April: Greek Fire BBQ. Keulen Duitsland
8/10 mei Beer Fries & BBQ Hasselt België (Nog niet aangemeld)
23/31 Mei Tony Stone Hoofddorp Nederland (Nog niet aangemeld)
4/6 September: Suidersee BBQ. Zeewolde. Nederland (dubbel KCBS Nog niet aangemeld)
18/20 September Het BBQ kampioenschap van het Waasland Sint Niklaas België

Doelstelling
Met onze passie voor het barbecueën zouden wij graag in Fryslân het low and slow barbecueën beter op de kaart willen zetten. En onze ultieme droom is dan ook het organiseren van een heuse KCBS BBQ-wedstrijd in Noardeast-Fryslân.

Sponsoring
Zoals u kunt zien zijn wij nog opzoek naar mensen & bedrijven die ons die ons middels sponsoring een zetje in de rug kunnen geven zodat we ook de openstaande wedstrijden dit jaar kunnen deelnemen. Mocht u ons willen sponseren kunt u dat vrijblijvend doen aan:

Penningmeester The Smokin’ Porketeers
T.N.V Jaarm Tielen
NL17 INGB 0794 6898 68
Onder vermelding van “Sponsoring”

Voor meer info kijk dan op de Facebookpagina of mail naar: Info@thesmokinporketeers.nl

 

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
The Smokin Porketeers starten met het barbecue seizoen · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio