Theater Veder zoekt amateurtoneelspelers in Noord-Oost Friesland

Donderdag 29-09-2016
LEEUWARDEN - Voor 55-plussers die interesse hebben om met hun talenten in theater, poëzie en zang contact te leren maken met ouderen met dementie, start binnenkort een innovatief project van Theater Veder.

In het project Ouderen voor Ouderen gaan oudere amateurtoneelspelers onder professionele begeleiding aan de slag met de Veder Methode en krijgen vervolgens de gelegenheid om met regelmaat op het podium te staan voor een uniek en dankbaar publiek. De opleiding start in november 2016 en in mei 2017 worden de certificaten uitgereikt. Daarna gaan duo’s zelfstandig voorstellingen geven in zorginstellingen en buurtcentra rond Leeuwarden. De frequentie van de activiteiten is iedere 2 weken een dagdeel of een zaterdag.

Informatieavonden

Informatieavonden vinden plaats op 10 en 24 oktober om 19:15 uur in Leeuwarden bij Keunstwurk op Wissedwinger 1 te Leeuwarden. Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar info@theaterveder.nl om zich voor een van deze avonden op te geven. Ook is Theater Veder op 12 november aanwezig op de dag van het amateurtoneel in Nieuw-Allardsoog, Jarig van der Wielenwei 6 te Bakkeveen.

Theater Veder

Het project Ouderen voor Ouderen wordt geïnitieerd en uitgevoerd door Theater Veder. Deze stichting is opgericht in 2005 met als missie om met theater en de kracht van de communicatie bij te dragen aan het welzijn van kwetsbare doelgroepen en sociaal isolement te doorbreken. Theater Veder heeft de Veder Methode ontwikkeld, waarmee door middel van muziek, poëzie en theater wederkerig contact wordt gemaakt. In de tien jaar dat Theater Veder bestaat zijn honderden (huiskamer)voorstellingen gespeeld door heel Nederland.

Daarnaast zijn trainingstrajecten ontwikkeld waarin zorgmedewerkers leren hoe zij door middel van de Veder Methode wederkerig contact in de dagelijkse zorg kunnen maken of intensiveren. In het project Ouderen voor Ouderen wil Theater Veder de methode overdragen aan een nieuwe doelgroep: de vitale 55-plus amateurspeler. Deze doelgroep is daarvoor niet alleen geschikt, maar gaat hier zelf ook veel plezier aan beleven.

Meer informatie kunt u vinden op www.theaterveder.nl

terug naar overzicht

© Foto's: Simone de Bouw


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie