Theo Joosten informateur voor Noardeast-Fryslân · Foto('s): CDA
  CDA

Theo Joosten informateur voor Noardeast-Fryslân

vrijdag 23 november 2018

Op 23 november is 2018 de heer Th. J. (Theo) Joosten aangewezen als informateur voor de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Theo Joosten is voormalig onderwijsbestuurder en momenteel bestuursvoorzitter van het CDA Fryslân. Hij heeft een jaar geleden ook als informateur in Waadhoeke gefunctioneerd.

Informatie
Theo Joosten gaat de komende week samen met de partijen een zo breed mogelijk gedragen raadsakkoord op hoofdlijnen opstellen. In dit raadsakkoord komen de, naar de mening van de raad, belangrijkste onderwerpen waarmee de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân de komende jaren aan de slag moet. Daarnaast gaat hij onderzoeken met welke partijen een coalitie kan worden gevormd. De informateur zal het concept-raadsakkoord en het coalitieverslag aan de nieuwe raadsleden presenteren in een openbare bijeenkomst.

Formatie
Nadat het advies van de informateur klaar is, start de formatie. Tijdens de formatie worden de wethouders geselecteerd en de portefeuilles verdeeld. De benoeming van de wethouders vindt naar verwachting plaats tijdens de eerste raadsvergadering van Noardeast-Fryslân op woensdag 2 januari 2019.

Verkiezingen
Op 21 november 2018 hebben de kiesgerechtigde inwoners van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân bepaald hoe de raad van die gemeente zal worden samengesteld. CDA kwam naar voren als grootste partij en mocht daarmee een informateur voorstellen. De aanstelling van de informateur is met instemming van alle partijen. Benieuwd naar de uitslag van de verkiezingen? Bekijk hier de uitslag.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?