Tips om je woningwaarde te verhogen

Zondag 27-10-2019
DOKKUM - Sta je op het punt om je huis te verkopen of vind je het belangrijk om in je huis te investeren voor de toekomst? Dan zijn er een aantal zaken die de waarde van jouw woning direct verhogen. Door deze klusjes uit te voeren, vergroot jij de kans dat je je huis met winst verkoopt.

1. Duurzame ketel

Voor kopers is het ontzettend belangrijk dat hun nieuwe huis zo duurzaam mogelijk is. Dat verlaagt de maandelijkse energiekosten en garandeert de kopers dat het huis klaar is voor de toekomst. Je verduurzaamt je woning door een nieuwe cv-ketel te kopen. Vervang je huidige exemplaar door een hr-ketel. Deze verbruikt minder energie en verwarmt je woning net zo goed.

2. Creëer extra ruimte

Des te meer vierkante meters je woning heeft, des te hoger de waarde zal zijn. Je hoeft je woning niet uitgebreid te verbouwen om voor meer leefruimte te zorgen. Een simpele dakkapel is soms al voldoende. Hiermee transformeer je een niet al te grote zolder in een extra grote slaapkamer, of creëer je genoeg ruimte voor een werk- of hobbykamer.

3. Renoveer je badkamer en keuken

Er zijn twee ruimtes die doorslaggevend zijn voor kopers: je keuken en je badkamer. Zijn deze kamers verouderd, niet meer in stijl of hebben ze mankementen? Investeer dan in een renovatie. Een frisse en moderne badkamer zorgt ervoor dat je huis veel luxer oogt. Een grote keuken is uitnodigend, helemaal wanneer je de nieuwste snufjes op het gebied van keukenapparatuur laat installeren.

4. Knap de gevel op

De gevel is het eerste wat kopers zien, oftewel: het visitekaartje van je huis. Een verouderde en versleten gevel kan voor een lagere verkoopprijs zorgen. Daarom loont het om een expert in te schakelen die kapotte stenen vervangt en je gevel een likje verf geeft. Het is zelfs mogelijk om stucwerk aan te laten brengen, zodat jouw huis meteen moderner oogt.

5. Vervang het deurbeslag

Je verhoogt je woningwaarde niet alleen door grote projecten uit te voeren. Soms zijn het juist de kleine dingen die voor de grootste verandering zorgen. Door je oude deurbeslag te vervangen met modernere varianten, geef je je woning een luxe uitstraling. Ga voor strakke en simpele klinken, die tegelijkertijd goed bij je interieur passen. Metalen exemplaren zijn nog altijd stijlvol, maar kopers houden ook van de stoere uitstraling van zwart deurbeslag.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie