VIDEO: Toekomst van de boer centraal in de film Grutsk

Maandag 09-12-2019
KOLLUMERZWAAG - Het boerenleven is een van constante veranderingen: de maatschappij verandert, de regels veranderende, technieken veranderen en het beeld dat mensen hebben van boeren verandert. Deze veranderingen staan centraal in de film “Grutsk” van Rob Busquet die onlangs tijdens het Noordelijke Filmfestival in première ging. Op maandagavond 16 december a.s. om 20.00 uur zal in de Trije Doarpen, Foarwei 16 in Kollumerzwaag de film Grutsk worden vertoond op initiatief van MulderAgro. Geïnteresseerden zijn van harte welkom (gratis entree).

Het doel van de film is om aan boeren en burgers te laten zien welke manieren van boeren er zijn voor de traditionele melkveehouderij. Aan het woord komt o.a. Geert Broersma, bestuurslid van de vereniging NoardlikeFryske Wâlden, hij laat zien hoe hij op een andere manier met mest omgaat. Boeren in balans oftewel het dienstbaar zijn aan de omgeving en de waarde van het landschap staan in zijn bedrijfsvoering centraal.

De vraag die de film wil beantwoorden:
Wat is de best haalbare harmonie tussen de melkveehouderij, het Friese landschap de natuur en maatschappelijke acceptatie? Na afloop van de film zal deze vraag ook behandeld worden en is er ruimte voor discussie. De film is voor iedereen die geïnteresseerd is in de huidige landbouw en de kansen die het kan bieden.terug naar overzicht
Toekomst van de boer centraal in de film Grutsk
© Foto's: RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie