Toeristische Promotietoer door de gemeente Achtkarspelen

Dinsdag 26-04-2016
ACHTKARSPELEN - Afgelopen vrijdag 22 april vond de Promotietoer van Toeristisch Achtkarspelen plaats. Deelnemers namen een kijkje bij vijf collega-ondernemers en kregen zodoende een interessante middag voorgeschoteld. In totaal namen zo’n twintig ondernemers deel aan de Promotietoer.

De Promotietoer begon bij Bed & Breakfast en Theeschenkerij ’t Landschap in Boelenslaan. De aanwezige ondernemers kregen een rondleiding door het bedrijf. De toer werd vervolgens voortgezet naar de Feanstermoune in Surhuisterveen. Deze molen is een van de culturele trekpleisters in de gemeente met een rijke geschiedenis en een uniek verhaal.

Daarna was het de beurt aan Boerderijmuseum Ot & Sien, eveneens in Surhuisterveen. Dit museum vertelt het verhaal van Cornelis Jetses, bedenker en illustrator van Ot & Sien. Ondernemers deelden ondertussen ideeën over de ondernemingen en genoten van een lunch.

Ook de Botanische tuinen van De Kruidhof mochten niet ontbreken in de Promotietoer. De aanwezigen kregen een rondleiding door De Kruidhof waarbij alle zintuigen geprikkeld werden. Een inspirerende plek die een compleet andere invulling geeft aan een toeristisch dagje uit.

De middag werd afgesloten bij Minicamping Blauforlaet in Augustinusga. Daar gaf Elizabeth Pilat van Stichting Regio Marketing Toerisme Noordoost Friesland een presentatie met de vijftig must see’s van Noordoost Friesland.

De Promotietoer is een initiatief van Toeristisch Achtkarspelen, een samenwerking van ondernemers in de gemeente Achtkarspelen. Deze betrokken bedrijven uit de toeristische sector proberen de bekendheid van Achtkarspelen als toeristisch gebied uit te breiden.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie