Triumphera D1 wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen · Foto('s): Sake Beerstra

Triumphera D1 wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

vrijdag 20 september 2019

Triumphera D1 start het nieuwe competitieseizoen met een aantal oude en nieuwe speelsters. Het team bestaat uit: Jellianne Bergsma(15), Lieneke Hoof (16), Tineke Babois(17), Anne de Vries(18), Lisa de Bruine(19), Lisette van Tuyl(20), Greetje Dobbinga(21), Els Wieringa(22) en Femke Haaksma (23).

De dames worden getraind  door Jan Vonk.

De wedstrijd werd gespeeld tegen s.v. Oerterp D2 . Er heerst gezonde spanning tijdens de eerste set. De dames van Triumphera beginnen sterk en maken mooie punten. Ze blijven sterk en verslaan s.v. Oerterp D2 in de eerste set. De eindstand van de eerste set is 25-9.

De tweede set begint s.v. Oerterp met een voorsprong. Triumphera vecht terug, maar hebben deze set niet genoeg in hun mars om te achterstand in te halen. Door te veel persoonlijke fouten wint s.v. Oerterp deze set met een stand van 21-25.

De dames beginnen aan de derde set. S.v. Oerterp komt wederom op voorsprong. Trainer Jan Vonk vraagt een time-out aan voor Triumphera. Hij geeft ze de opdracht om de dames van Oerterp uit hun comfort zone te laten spelen. De dames van Triumphera vechten tot het einde, maar het is niet genoeg. De eindstand van de derde set is 20-25.

De vierde set, er heerst een beetje spanning tussen de beide teams. Triumphera komt op voorsprong, maar s.v. Oerterp laat hun niet zomaar uit het veld slaan. Doordat Triumphers veel in de hoekjes speelt komen ze op voorsprong en deze voorsprong blijft, Triumphers wint deze set met 25-14

Omdat het 2-2 staat moet er een vijfde set gespeeld worden. S.v. oerterp komt op voorsprong door personlijke fouten van Triumphera. Maar Triumphera laat zich ook niet zomaar uit het veld slaan. De dames komen op voorsprong en blijven op voorsprong. Triumphera dames 1 wint deze set met 15-9. Dat betekent dat Triumphera D1 de eerste wedstrijd heeft gewonnen met een stand van 3-2.

De volgende thuis wedstrijd is 3 oktober om 19.30. Triumphera D1 speelt dan tegen Kwiek DS 2.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00