Triumphera MB 1 voor de tweede keer kampioen

Vrijdag 13-04-2018
KOLLUM - Nadat de meiden vorig jaar al kampioen bij de jeugd C waren geworden. Werd er dit jaar in de B jeugd gestart met het idee om in de middenmoot te eindigen. De eerste 2 wedstrijden werden dan ook verloren. De meiden moesten wennen aan het grotere veld en de hoogte van het net.  En voor nieuwkomer Fleur Schinkel was alles nieuw. Maar dit wende al snel en werden er ook wedstrijden gewonnen.

Het bleek al snel dat 5 teams dicht bij elkaar lagen. Maar toen de meiden van Triumphera door kregen dat ze ook dit jaar weer kampioen konden worden, wilden de meiden er echt voor gaan. Wat ook de nodig spanning met zich mee bracht. Zoals vorig week uit tegen SVT 1. Als Triumphera die avond met 3 gewonnen sets zou winnen dan waren de meiden van Triumphera kampioen. Zo niet dan maakte SVT 1 ook nog een kans. Het werd dan ook een zeer spannende wedstrijd die Triumphera uiteindelijk met 2-1 won.

Maar nog geen Kampioen. Nu hoefden ze nog maar 1 set te winnen om kampioen te worden. Nu tegen de Roeken/DVC die ook een sterk seizoen spelen. Maar de meiden van Triumphera begonnen afgelopen donderdagavond 19.15  zeer gemotiveerd en solide te spelen. Het was een genot om naar te kijken. En werd de eerste set werd vrij gemakkelijk gewonnen 25-17 en barste het feestje al los ze waren immers kampioen. Maar de wedstrijd moest nog verder gespeeld worden, en werd er met 2 wissels aan de tweede set begonnen. De meiden waren een beetje uit hun concentratie en lieten de Roeken/DVC  zien wat zij in hun mars hadden. De set werd dan ook met 19-25 verloren.

De dames waren er bewust van dat het beter kon. En dat ze deze kampioenswedstrijd wel met winst wilden afsluiten. Gelukkig begonnen de dames dit keer goed en bouwden ze gelijk een kleine voorsprong op die ze niet weer uit handen gaven. Op het eind kregen de dames het nog even moeilijk met een opslag van de tegenstander maar de laatste puntjes waren toch voor de meiden van Triumphera 25-20  met een uitslag van 2-1. Zeer knap van deze meiden dat ze voor de tweede keer kampioen zijn geworden.

Foto vlnr voor, Marielle Postma, Lisa de Bruin, Rosanna Levers,
Achter, trainer/ coache Liesbeth Huttema, Bresi Ploeg, Fleur Schinkel, Sietske Nicolai, Jellyne Nicolai, Lize Hamstra, trainer/ coache Doriena Postma.

terug naar overzicht
Triumphera MB1 voor de tweede keer kampioenTriumphera MB1 voor de tweede keer kampioenMeer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie