Triumphera DS1 verliest van Blok´87 · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Triumphera DS1 verliest van Blok´87

vrijdag 07 december 2018

Afgelopen donderdag moest Triumphera ds1 tegen Blok’87 uit Drachten. Blok’87 stond 1 plaats onder Truimphera. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.Coach en trainer Jan Hamstra begon met Lieneke en Marijn op de bank. Atje raakte vorige week geblesseerd aan haar vinger en zal de komende weken nog herstellende zijn, Greetje is ook nog steeds geblesseerd. In de eerste set begint Triumphera onrustig dit zorgt voor een 2-5 achterstand, Triumphera herpakt zich weer even en weet wat punten binnen te halen. Toch weet Blok’87 de voorsprong te behouden en wint de eerste set met 17-25.

De tweede set begint coach Jan Hamstra de opstelling als volgt: Lieneke neemt na haar welverdiende vakantie de positie middenaanvaller weer over van Femke. Femke schuift door naar de buiten positie van Jildau. De rest van de opstelling blijft hetzelfde. Triumphera weet de set te beginnen met een voorsprong door een mooie aanval van Femke, blok van Lieneke en een harde serve van Tineke. Blok´87 blijft sterk en het gaat gelijk op in de set. Blok´87 zijn dames die al vele jaren ervaring hebben in het volleybal en dat merkt Triumphera ook, in de langere ralley´s weten zij het tactisch te winnen. Dit leidt tot een stand van 14-19 voor Blok’87. Coach Jan Hamstra last een time-out in en geeft als advies mee dat de dames zich elkaar in het veld moeten coachen. Toch slaagt dit niet en verliest Triumphera de set met 17-25.

De derde set begint Jan Hamstra met Jildau op de positie van Femke, de rest van de opstelling blijft zo staan. In deze set moet het gebeuren beseffen de dames uit Kollum. Ze beginnen de set met 0-4 achterstand, de pass is goed maar de aanval scoort niet. Dan komt er een mooie serve serie van Jellianne en een aanval van Antje, Triumphera weet het gelijk te trekken naar 4-4. Het rommelt bij beide teams, na een paar lange ralley’s staat het 8-10 voor de dames van Blok’87. Jan Hamstra vraagt een time-out aan “Kalmere, jim binne krekt stuiterballen” is wat hij zei. Pas bij 8-13 komt er meer vuur in het spel en krijgen de dames van Triumphera de focus terug. Na een paar lange rally’s hadden de dames uit Drachten toch meer controle, en winnen ook de derde set met 18-25.

Ondanks dat Triumphera deze wedstrijd niet meer kan winnen zijn ze bereid er alles aan te doen om deze laatste set wel voor zich te winnen. Jan Hamstra veranderd de opstelling om het laatste beetje eruit te halen. Spelverdeler Tineke begint op de bank, Marijn komt erin voor haar positie. Femke komt op de mid positie van Anne te staan. De Kollumers beginnen de laatste set met goede moed, maar het lijkt alsof ze de draad kwijt zijn. Blok’87 weet een voorsprong van 3-8 te pakken. Triumphera komt weer even terug met een mooie serve van Antje. Toch krijgt Triumphera er geen grip op en loopt een achterstand op van 7-13. Jan Hamstra vraagt een time-out aan maar dit blijkt niet te helpen. Spelverdeler Marijn wordt gewisseld voor Tineke in de hoop dat er iets meer rust en variatie in het spel komt. Dit helpt helaas niet meer. De achterstand is te groot en de dames uit Drachten blijven stabiel spelen en winnen ook de vierde set met 14-25. Aankomende donderdag speelt Triumphera DS 1 tegen V.C.S DS 2 in Surhuisterveen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00