TTV Dokkum de beste bij FK Tafeltennis · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

TTV Dokkum de beste bij FK Tafeltennis

maandag 17 februari 2020

Bij de Friese Kampioenschappen Tafeltennis in Buitenpost scoorde TTV Dokkum het meest. Toch moet gezegd worden, dat beide verenigingen momenteel zonder meer de tafeltennistop van Friesland zijn. De elite finale werd een strijd tussen Arnoud Meyer ( TTV Dokkum ) en de voor Midstars spelende Pim van Schaik uit Groningen. Meyer won weer de finale en wel met 3-0. TTV Dokkum won dus de verenigingsbeker.

Na de opening van wethouder Jouke Douma barstte de strijd los. In de ochtend startte men met de tafeltennis dubbel parturen. De Dokkumers Dirk Nicolai en Tabe Bleeker bleken bij de E-licenties weer onverslaanbaar. Zij wisten de eerste prijs te veroveren. De Westereenders Minne van der Meulen en Anno Sikkema ( spelend voor TTV Dokkum ) wisten de 2e prijs te veroveren bij de F licenties. Junioren Simon de Vries uit Kollumerzwaag en Ilse van der Ploeg uit Buitenpost ( TTV Dokkum/TTV Buitenpost ) wisten de dubbelspel titel in de elite categorie bij de jeugd te veroveren. De Damwâldster broers Iwan en Silas de Jager ( TTV Dokkum) veroverden hierbij een uitstekende tweede plaats.

Na het dubbelspel begonnen halverwege de dag de enkelspelen. Er werd op 32 tafels gespeeld. Bij de B categorie van de jeugd ontspon zich een heftige strijd. Uiteindelijk wist Simon de Vries de eerste prijs te pakken. Silas de Jager werd tweede en Roan Hoeksma werd derde. Deze drie spelers spelen allemaal voor TTV Dokkum. De jeugd van Dokkum doet het uitstekend. Elite kampioen bij de jongens werd Iwan de Jager. Bij de meisjes werd Ilse van der Ploeg van TTV Buitenpost kampioen. Zij staat momenteel hoog op de landelijke ranglijst.

Bij de Senioren waren voor TTV Dokkum twee onvervalste toppers. Allereerst jeugdspeler Yljan Nicolai, die in dit toernooi bij de Senioren  mocht spelen en als tiende was geplaatst. Hij speelde bij de D-licenties. Hij bereikte verrassend de finale. Hierin was Jelle Bauer van TTV Buitenpost zijn opponent. De eerste set was voor Bauer. Daarna volgden drie spannende sets, die alle drie nipt door Yljan werden gewonnen. Door driemaal setwinst was Yljan Nicolai Fries kampioen bij de D-licenties. Bijkomstigheid hierbij was, dat hij zowel de nummers één, twee en drie wist te verslaan. Echt een super prestatie.

Bij de elite categorie Senioren wist Arnoud Meyer van TTV Dokkum in de halve finale gemakkelijk te winnen van  Julian Pletter van Kampenion uit Kampen. In de andere halve finale moest Jaap van Tijum van TTV Buitenpost zijn meerdere erkennen in Pim van Schaik in vijf sets. Hierdoor kwam er een finale tussen een Friese en een Groninger speler. Uiteindelijk won Arnoud Meyer van TTV Dokkum de titel en wel  voor de zevende keer in zijn tafeltennis carrière. TTV Dokkum won dus de verenigingsbeker en dat was nipt. Door de overstap van jeugdspeler Simon de Vries van TTV Buitenpost naar TTV Dokkum kwam de verenigingsbeker in handen van de Dokkumers. De organisatie was in uitstekende handen van TTV Buitenpost.

TTV Dokkum de beste bij FK Tafeltennis · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?