Twee Sinterklazen op CBS ‘t Oegh

Woensdag 05-12-2018
MUNNEKEZIJL - Woensdag verzamelden de peuters samen met de kinderen van CBS ‘t Oegh en allemaal ouders zich op het plein om samen het Sinterklaasfeest te vieren. Dit jaar liep het alleen allemaal wat anders. Er kwam niet één, maar er kwamen twee Sinterklazen op het bezoek.

De Sinterklaas die als eerste het schoolplein op kwam, had geen pieten bij zich. Hij had een hele kleine staf en ook een heel ander boek.Toen deze Sinterklaas het schoolplein op kwam lopen, zagen de kinderen al heel snel dat er iets niet klopte. Deze Sinterklaas zag er heel anders uit. Eerst dachten de kinderen dat het meester Luit was, maar toen deze Sinterklaas zijn mijter en zijn baard af deed, zagen de kinderen al heel snel dat het meester Lieuwe was. Meester Lieuwe vertelde aan de kinderen, dat het hem ook heel leuk leek om een keer Sinterklaas te zijn. Het leek hem namelijk zo leuk om allemaal cadeautjes en mooie tekeningen te krijgen van de kinderen. Dit leek de kinderen van ’t Oegh alleen niet een goed idee. Zij hadden liever dat de echte Sinterklaas op school kwam.

De kinderen begonnen dus weer Sinterklaas liedjes te zingen. Gelukkig kwam toen al snelde echte Sinterklaas met zijn drie pieten. Na het welkomstwoordje konden Sinterklaas en zijn pieten genieten van een mooie ‘’welkoms dans’’ die was ingestudeerd door de kinderen van groep 1 t/m 8. Daarna werd het feest gevierd in het speellokaal met de kinderen van de peuterspeelzaal en de kinderen van groep 1 t/m 5. Alle kinderen werden getrakteerd op heerlijke pepernoten en ze kregen ook een prachtig cadeau. De kinderen van groep 6 t/m 8 vierden in hun eigen klas het Sinterklaas feest, met prachtige surprises. Na bijna een hele ochtend feestvieren zwaaiden de kinderen de Sint en zijn pieten weer uit.

terug naar overzicht
Twee Sinterklazen op CBS ‘t OeghTwee Sinterklazen op CBS ‘t OeghMeer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie