Tweede editie Halecup bij Broekster Boys · Foto('s): 

Tweede editie Halecup bij Broekster Boys

woensdag 14 augustus 2019

Op zaterdag 24 augustus vindt voor de tweede keer de strijd om de Halecup plaats. De Halecup is in het leven geroepen om iedereen weer lekker warm te maken voor het nieuwe voetbalseizoen. De trainers nog eens de kans te geven om te experimenteren met de teamsamenstelling voordat de beker en competitiewedstrijden van start gaan. En, het is voor de supporters een mooie gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe selecties.

De eerste editie van de Halecup werd vorig seizoen vanwege de weersomstandigheden gespeeld op alleen het kunstveld. De wedstrijden werden wat ingekort en misschien daardoor werd er maar weinig gescoord. In 6 wedstrijden vielen slechts 4 doelpunten en daarvan werd de helft gemaakt door Broekster Boys. De thuisclub werd daardoor winnaar (op doelsaldo) van de eerste editie van de Halecup en verdedigd de fraaie wisselbeker. Dit jaar zal er op beide velden gevoetbald worden.

Er is wederom een mooi deelnemersveld: uiteraard de titelverdediger en thuisclub Broekster Boys o.l.v. Patrick Zwart. De ploeg wist zich na een valse start in de eerste klasse op de voorlaatste speeldag te handhaven en dat mocht met de jeugdige selectie een prestatie van formaat genoemd worden.

VV GAVC (Grou) wist zich ook te handhaven in de eerste klasse, maar dan op de zondagafdeling. De derde “eerste klasser” van dit toernooi is promovendus Leeuwarder Zwaluwen. De ploeg werd na een spannende slotfase in de 2e klasse kampioen voor BCV. En laat dat nu net de vierde club van dit toernooi zijn. De fusieclub van eerste klasser vv Bergum en BCV staat met nieuwe clubkleuren en mooi nieuw logo vlak voor een nieuw avontuur. De ploeg zal ongetwijfeld een rol van betekenis gaan spelen in de strijd van een kampioenschap of promotieplek naar de eerste klasse. Deze vier topploegen uit het Friese voetbal gaan er vast en zeker een waar spektakel van maken.

Ook weer van de partij is Geert van Tuinen, het sportgezicht van Omrop Fryslân. Hij zal vooraf aan het toernooi de trainers in een interview de verwachtingen van het komende seizoen ontfutselen. Een interactief gebeuren waar u als supporter, speler of sportliefhebber ook de gelegenheid krijgt om vragen te stellen. Het sportieve gedeelte staat onder leiding van de scheidsrechters Aart de Zeeuw en Sven Keller. Na afloop natuurlijk de prijsuitreiking en een gezellige nazit met de Kolkenblazers. Kortom, een middag vol voetbalvertier en gezelligheid. Iedereen is vanaf 11.30 uur van harte welkom op het sportpark van Broekster Boys in Damwâld.

Tweede editie Halecup bij Broekster Boys · Foto('s): 
  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?