VV Anjum tegen VV Dokkum eindigt in gelijkspel · Foto('s):

VV Anjum tegen VV Dokkum eindigt in gelijkspel

zondag 15 april 2018

VV Anjum is er zaterdag niet in geslaagd de overwinning over de streep te trekken. In een rommelige wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1.

Anjum begon sterk aan de wedstrijd, waarin Dokkum probeerde om Anjum behoorlijk onder druk te zetten. Tot resultaten leidde dit niet, want Anjum kreeg de kansen. Een te korte terugspeelbal op de keeper van Dokkum werd bijna een prooi voor Jan Tijtsma, maar Timo de Vries was net eerder bij de bal. Een schot van Pope Bauke Holwerda werd met uiterste krachtsinspanning door Timo de Vries op de paal getikt en een gevaarlijke counter van Anjum werd door de Dokkumer verdediging uitstekend onschadelijk gemaakt.

Na twintig minuten kreeg Anjum weer een grote kans. Na een uitstekende combinatie tussen Anne Zijlstra en Mark Jansma werd uiteindelijk Pope Bauke Holwerda bereikt, zijn schot belandde echter recht in de handen van de keeper van Dokkum. Na ruim een half uur spelen dribbelde een speler van Dokkum het strafschopgebied binnen en werd neergehaald, strafschop oordeelde scheidsrechter Huizinga. Sybren Oegema legde aan, Lolke Dijkstra koos de goede hoek maar kon de goal niet voorkomen, 1-0.

Koud uit de kleedkamer zette Jan Tijtsma de bal voor op Pope Bauke Holwerda, met een droge schuiver liet hij Timo de Vries het nakijken, 1-1. In de verdere rommelige tweede helft gebeurde er weinig spectaculairs. Duidelijk was te merken dat beide trainers hun elftal behouden lieten voetballen. Na een uur voetballen kreeg Anjum nog een kans op de voorsprong, een uitstekende combinatie tussen Anne Zijlstra en Minne Zijlstra werd door Jan Tijtsma net naast de Dokkumer goal geschoten. Tien minuten voor tijd redde Lolke Dijkstra nog attent op een schot van Leroy Gallas. Dinsdag 17 april speelt Anjum op het eigen Kolkenfjild tegen V.C. Trynwâlden. Aanvang: 19:30 uur.

Scoreverloop:
36’  1-0: Sybren Oegema(DOK)
47’  1-1: Pope Bauke Holwerda (VVA)

Scheidsrechter: Dhr. B. Huizinga